Proactieve Behandeling Met Rexin-G voor pancreaskanker

Proactieve Behandeling Met Rexin-G voor pancreaskanker

Ondanks tientallen jaren van onderzoek, pancreaskanker blijft een hardnekkige ziekte. Met ingang van 2006, volgens de National Cancer Institute, de vijf-jaars overlevingskans voor alvleesklierkanker was 5,6 procent. Daarom, er is grote belangstelling onder onderzoekers in het vinden van betere behandelingen. Rexin-G is een experimentele therapie die momenteel in klinische studies voor alvleesklierkanker.

Achtergrond

Rexin-G wordt ontwikkeld door een biotechbedrijf, Epeius Biotechnologie, met hoofdkantoor in San Marino, Californië. De naam Rexin-G staat voor retrovirale expressie vectoren dragende een remmende Gene. Rexin-G wezen gentherapie voor de behandeling van kanker; het idee is om een ​​gen te introduceren in kankercellen te helpen uit te schakelen of te doden. Het voertuig gebruikt om het gen in te voegen in de kankercellen wordt een vector.

Werkingsmechanisme

Retrovirussen zijn virussen die hun eigen genetische informatie opgenomen in het genoom van de cellen die ze infecteren. Deze eigenschappen hebben retrovirussen maakte een onderwerp van blijvende belangstelling voor wetenschappers die werkzaam zijn op de gentherapie. Rexin-G gebruikt een retrovirus een defecte versie van een gen voor een eiwit genaamd cycline G1 voegen in tumorcellen. Het retrovirus genetisch veranderd zodat het niet kan repliceren en andere cellen infecteren; het is ook aangepast om een ​​deel van een eiwit dat bloedplaatjes leidt tot blootgestelde collageenvezels in wonden vertonen. Omdat kankercellen snel groeien, is deze collageen-bindende functie moet garanderen dat het retrovirus gericht tumorcellen in plaats van gezonde cellen. Zodra het virus infecteert de kankercel, kan de defecte cycline G1 gen voorkomen tumorcellen uit prolifererende, aangezien cycline G1 is een eiwit dat helpt bepalen wanneer celdeling.

Geschiedenis

Epeius Biotch voltooide een fase I / II klinische studie voor pancreaskanker in augustus 2009 vroeg stadium van klinische proeven zijn vooral bedoeld om de veiligheid van geneesmiddelen bij de mens te beoordelen en dus leiden tot een beperkt aantal patiënten. Epeius heeft vervuld fase I / II klinische proeven voor twee andere kankers.

Effecten

De resultaten van de fase I / II pancreaskanker studie, gepubliceerd in het tijdschrift "Molecular Therapy" in 2009, lijken positief te zijn geweest. Alle patiënten in de studie had eerder zonder succes behandeld met chemotherapie geneesmiddel genaamd gemcitabine. De onderzoeksgegevens blijkt dat Rexin-G uitgebreid de gemiddelde totale overleving voor patiënten behandeld met het geneesmiddel en de bijwerkingen die werden gerapporteerd waren vrij klein (hoofdpijn en vermoeidheid). Aangezien de studie was een fase I / II klinische proef waarbij slechts een beperkt aantal patiënten is niet voldoende gegevens zelf om de doeltreffendheid van Rexin-G volledig te kunnen beoordelen.

Toekomst

Rexin-G voor pancreaskanker is nog in klinisch onderzoek en is nog niet goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten. Het is algemeen bekend dat veel geneesmiddelen en therapieën falen in klinische studies; het valt nog te bezien of Rexin-G effectief tegen alvleesklierkanker zal blijken en verdien FDA-goedkeuring. Als dat zo is, draagt ​​dit bij herstel het gebied van gentherapie, en potentieel bieden een nieuw alternatief voor de behandeling.