PRK Eye Surgery Problemen

Een van de vroegste en meest voorkomende vormen van ooglaseren, fotorefractief keratectomie of PRK, is een effectieve procedure voor het corrigeren van de visie. In feite is de lange termijn resultaten van PRK oogchirurgie meestal veel beter dan andere vormen van laser oogchirurgie, zoals LASIK. Helaas zijn er ook een aantal problemen die kunnen voortvloeien uit PRK oogchirurgie.

Hoe PRK Eye Surgery Works

PRK oogchirurgie gebruikt een excimer laser om het hoornvlies. In de procedure, verwijdert de chirurg het epitheel (de buitenste laag van het hoornvlies). Hierdoor kan de arts het oog hervormen behulp van de laser. Met PRK, kan een chirurg visie problemen zoals bijziendheid en astigmatisme te corrigeren. Na PRK oogchirurgie, draagt ​​de patiënt speciale contactlenzen die fungeren als bandages. Deze lenzen kunt het epitheel tijd om te genezen en te regenereren.

Pijn

Een van de meest voorkomende PRK oogchirurgie problemen is pijn. Omdat het epitheel volledig is verwijderd, wordt het hoornvlies blootgesteld. Dit gevoelige terrein duurt weken om zich te vernieuwen, en in die tijd veel patiënten ervaren pijn. Dit soort pijn is de klacht patiënten meestal over PRK en is een van de redenen dat veel oog achten bij LASIK gebruiken, zoals LASIK patiënten meestal minder pijn dan PRK patiënten.

Aanhoudende Droogte

De meeste patiënten die een ooglaserbehandeling ondergaan zal een zekere mate van droogheid, en degenen die hebben PRK oogchirurgie zijn geen uitzondering. Deze droogte zorgt ervoor dat de ogen jeukende en geïrriteerd voelen. Voor de meeste patiënten, droge ogen vermindert na verloop van tijd. Sommige mensen hebben echter aanhoudende droogte. Deze aanhoudende droogte te behandelen met oogdruppels of andere droge ogen medicatie.

Onder-correctie of astigmatisme

PRK oogchirurgie patiënten soms last van onder-correctie ook. Dit gebeurt wanneer de chirurg verwijdert te veel of te weinig weefsel van het hoornvlies. Wanneer dit gebeurt, de oplossing gewoonlijk een laser oogchirurgie ondergaan om het probleem te verhelpen.

Een patiënt kan een astigmatisme ontwikkelen als de chirurg verwijdert weefsel in een ongelijke manier. Ook hier wordt een laser oogchirurgie vereist om het astigmatisme.

Vervormd zicht

Sommige PRK oogchirurgie patiënten ervaren vervormde visie na hun ooglaseren. Zij zien halo's rond objecten. Zij kunnen een glans nachts ervaren. Sommige patiënten ervaren dubbel zien. Minor vervormde visie problemen kunnen worden behandeld met oogdruppels, terwijl meer ernstige problemen met het gezichtsvermogen vereisen nog een ooglaserbehandeling.