Prikkelbare Darm Syndroom & Slechte adem

Prikkelbare Darm Syndroom & Slechte adem

Prikkelbare darm syndroom, of IBS, is een aandoening van de dikke darm die maar liefst een op de vijf mensen, volgens de Mayo Clinic. De oorzaak van IBS is niet bekend, maar artsen geloven zij berust problemen de intestinale spieren dat voedsel duwen door het maagdarmkanaal. Bij mensen met IBS, kan deze spiersamentrekkingen zijn ofwel te sterk en lang of te traag.

Symptomen

Symptomen van IBS lopen sterk uiteen, maar eerder langdurige problemen en omvatten hetzij voortdurend of intermitterend kramp, abdominale pijn, opzwellen, gas, diarree, constipatie en / of slijm in de ontlasting. Een klein percentage van de mensen met dit syndroom ervaren ernstige of onbeheersbare problemen, maar de meeste hebben slechts milde tot matige problemen. Als tekenen van IBS meer ernstige aandoeningen zoals de ziekte van Crohn, kanker en colitis ulcerosa kan aangeven, artsen in Mayo Clinic raden die met deze symptomen een arts raadplegen.

Diagnose

Diagnose van IBS is gebaseerd op medische geschiedenis, waaronder symptomen en een lichamelijk onderzoek. Een groot deel van de diagnose gaat het uitsluiten van meer ernstige problemen, stelt de Mayo Clinic website-vaak met behulp van de Rome criteria, een specifieke set van diagnostische criteria die worden gebruikt voor het identificeren van functionele gastro-intestinale stoornissen zoals IBS.

De meest onderscheidende kenmerken van IBS zijn een zekere mate van buikpijn gepaard met één of meer van de volgende symptomen gedurende ten minste 12 weken, maar niet noodzakelijk achtereenvolgens: verandering in de frequentie of de consistentie van de ontlasting, persen, urgentie of een gevoel van onvolledige ontlasting evacuatie, en een opgeblazen gevoel of een opgezette buik. Als de symptomen zoals gewichtsverlies of rectale bloeden aanwezig zijn, zullen verdere tests worden besteld.

Eerste kuur

Western medische behandelingen gericht op het verlichten van de symptomen van IBS en welke mogelijke triggers, zoals bepaalde voedingsmiddelen. Milde symptomen kunnen vaak worden beheerd door veranderingen in voeding, levensstijl en stress niveaus, terwijl matige tot ernstige problemen kunnen meer ingrijpen nodig, zoals fiber supplementen, over-the-counter anti-diarree medicatie en / of begeleiding te helpen verlichten van stress. Anticholinerge medicatie kan helpen verlichten van pijnlijke darm spasmen, antidepressiva kan helpen remmen de neurale activiteit die de darmen en antibiotica bestuurt kan helpen mensen met een overmatige groei van bacteriën.

Last-Resort Behandelingen

Een aantal medicijnen beschikbaar zijn voor vrouwen die niet hebben gereageerd op andere behandelingen. Deze medicijnen zijn niet goedgekeurd voor mannen. Alosetron wordt gebruikt voor vrouwen met overheersende diarree symptomen en helpt ontspannen de dikke darm, het vertragen van de beweging van afval door de onderste darm. De Food and Drug Administration trok alosetron uit de markt op een gegeven moment als gevolg van ernstige complicaties, maar stond het weer onder beperkingen worden voorgeschreven. Lubiprostone is een medicijn gebruikt om te helpen passeren afvalstoffen sneller door het verhogen van vloeistof afscheidingen in de dunne darm. Lubiprostone is voor vrouwen die moeite hebt met constipatie.

Slechte adem en de Naturopathic Perspectief

Hoewel medische faciliteiten beoefenen westerse geneeskunde, zoals de Mayo Clinic, niet een lijst van slechte adem als een symptoom van IBS, natuurgeneeskundige artsen accepteren als een mogelijk teken van de lange-termijn problemen in de dikke darm. Naturopathics geloven de gezondheid van het maagdarmstelsel is integraal algehele welzijn en behandelingen voor IBS omvatten herstel darm vitaliteit en algemene gezondheid. Deze behandelingen kunnen bestaan ​​uit supplementen, fytotherapie, colon hydrotherapie en dieet en gedrag wijzigingen.