Preventie van longkanker

Hoewel er geen gegarandeerde manieren om longkanker te voorkomen, kan het risico aanzienlijk worden geminimaliseerd. Longkanker is de belangrijkste oorzaak van kanker-gerelateerde sterfgevallen in de VS, met een van de hoogste sterftecijfers van kanker.

No Smoking

Roken veroorzaakt 90 procent van alle gevallen van longkanker. Niet roken is de enige meest belangrijke longkanker preventieve maatregel. Stoppen en zelfs vermindering van de hoeveelheid gerookte zowel drastisch het risico op longkanker eveneens verminderen.

Geen meeroken

Meeroken leidt ook tot longkanker. Als u woont of werkt met rokers, vraag hen dan om ofwel stoppen of om alleen buiten te roken.

Radon detectoren

Na sigaretten, blootstelling aan radon is de tweede belangrijkste oorzaak van longkanker. Heb je thuis en op kantoor getest, en installeer radon detectoren in beide plaatsen.

Vermijd Kankerverwekkende stoffen

Veel industriële omgevingen chemicaliën die kanker veroorzaken. Met name kan voortdurende inhalatie leiden tot longkanker. Volg altijd de juiste veiligheidsprocedures, met name met betrekking tot het dragen van maskers, indien nodig.

Gezond dieet

Een gezonde voeding is een essentiële stap in het voorkomen van kanker, inclusief longkanker. Het eten van veel volle granen, groenten en fruit zorgt ervoor dat uw lichaam krijgt de voedingsstoffen die nodig zijn voor de bestrijding van kanker en voor een optimaal functionerend immuunsysteem.