Preventie van Kanker van hersenen bij kinderen

Een gerapporteerde toename van het niveau van hersenkanker bij kinderen 2,3-3,2 gemiddelde gevallen per 100.000 jongeren uit 1975 tot en met 2004 heeft geleid tot een toenemende bezorgdheid over de risicofactoren voor de ziekte. Kanker tarieven zijn gestegen in de totale bevolking in de afgelopen 30 jaar, en kanker is nu de meest voorkomende ziekte doodsoorzaak bij kinderen onder de leeftijd van 10 jaar Hoewel hersenkanker zelf is vrij ongewoon, hersenkanker en leukemie zijn de meest voorkomende vormen van kanker bij kinderen onder de 10.

Risicofactoren

De enige bewezen risicofactoren voor hersentumoren bij kinderen is de blootstelling aan ioniserende straling en enkele zeldzame chromosomale genetische abnormalities.There zijn studies koppelen van milieu-toxines zoals chemicaliën, pesticiden en schoonmakers op de recente stijgingen in de prevalentie van de kindertijd hersenkanker. Een studie uit 1993 toonde aan dat het gebruik van pesticiden in de tuin een verhoogd tarief van hersenkanker bij kinderen. Andere studies hebben gewezen op een mogelijk verband tussen de kindertijd hersentumor en chemische oplosmiddelen, vlo en teek producten en hoofdluis shampoo. Hoewel de mobiele telefoon te gebruiken, nog niet is gekoppeld aan hersenkanker, zijn er geen lange termijn studies van de gevolgen daarvan en de kinderen dunnere schedels die kon worden verwacht dat zij meer straling absorberen op deze manier geweest zijn.

Preventie

Volgens kinderarts Dr Philip Landrigan de stijging van kanker bij kinderen tarieven is niet alleen toe te schrijven aan betere diagnostische apparatuur en is ook gerelateerd aan omgevingsfactoren. Bij het ontbreken van een specifieke oorzaak van de kindertijd hersenkanker de beste manier om te voorkomen is het aan de cumulatieve blootstelling van uw kind te beperken om alle giftige chemicaliën, pesticiden en schoonmaakmiddelen. Koop biologische of streekproducten en niet giftige schoonmaakmiddelen voor uw huis, en de blootstelling van kinderen aan het hoofd van straling, zoals tandheelkundige röntgenfoto's te beperken. Probeer de natuurlijke manieren om uw huisdieren, huis en tuin te ontdoen van insecten te vinden. Je moet ook houden jonge kinderen uit de buurt van mobiele telefoons tot er meer onderzoek naar de mogelijke lange termijn effecten van het gebruik ervan.

U moet zich ook bewust zijn van gedragsveranderingen bij uw kind. Volgens het Children's Hospital Boston symptomen van een hersentumor zijn prikkelbaarheid, hoofdpijn, slaperigheid en misselijkheid. Ongeveer de helft van hersentumoren bij kinderen worden genezen, zodat vroege opsporing speelt ook een rol in overleving.