Preventie van absorptie van cholesterol

Het voorkomen van cholesterol absorptie in het bloed is een werkwijze voor het behandelen van hypercholesterolemie (hoge niveaus van cholesterol in het bloed), hetgeen kan leiden tot cardiovasculaire ziekte, diabetes en andere gezondheidsproblemen. Er zijn drie manieren voorkomen of behandelen cholesterol absorptie: dieet, lichaamsbeweging en geneesmiddelen bekend als cholesterolabsorptieremmers. Cholesterol absorptie in de bloedbaan optreedt in de dunne darm, en ezetimibe is de enige absorptie remmer die klinisch bewezen om te voorkomen dat dit proces optreedt.

Dieet

De Mayo Clinic heeft aangegeven vijf voedingsmiddelen die kunnen helpen bij lagere niveaus van low-density lipoproteïnen (LDL, ook wel bekend als "slechte cholesterol", omdat ze vetten en cholesterol in staat stellen in de bloedbaan in te voeren). Deze voedingsmiddelen bevatten haver zemelen en havermout, die zijn rijk aan oplosbare vezels zijn; amandelen en walnoten, die meervoudig onverzadigde vetzuren die gunstig zijn voor de gezondheid en de elasticiteit van bloedvaten bevatten; vis, die omega-3 vetzuren die kunnen helpen bij de verlaging van de bloeddruk en bloedstolling bevat; olijfolie, die antioxidanten die niveaus van LDL kunnen verlagen bevat; en plantaardige sterolen of stanolen, die kan worden gevonden in margarine, sinaasappelsap en yoghurt drankjes en kan ook helpen bij het verminderen van LDL. Voedingsmiddelen die hoge niveaus van verzadigde vetten en transvetten (dwz, de winkel koopt koekjes, crackers, gebak, vlees, oliën) bevatten moeten worden vermeden omdat ze het niveau van de absorptie van cholesterol kan verheffen in de bloedbaan.

Oefening

A 2009 studie van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, getiteld "Effecten van duurtraining op Markers van de absorptie van cholesterol en Synthese" gericht op het verband tussen lichaamsbeweging en cholesterol homeostase (de controle van het cholesterolgehalte) te verkennen. De studie concludeerde dat cardiovasculaire training training niveaus van LDL en verhogen het niveau van high-density lipoproteïnen kunnen verlagen (HDL, ook bekend als "goede cholesterol", omdat het de mogelijkheid heeft om het niveau van LDL te verlagen).

Medicijnen

Ezetimibe een medicijn dat specifiek wordt gebruikt om lagere niveaus van absorptie van cholesterol in de dunne darm, die op hun beurt het totale volume van LDL van de patiënt. Een studie uit 2008 door de Stichting Southwest for Biomedical Research in San Antonio, Texas met de titel "Het effect van Ezetimibe on Plasma Cholesterol Levels, de absorptie van cholesterol, en secretie van gal Cholesterol in Laboratory opossums met hoge en lage Responses to Dietary Cholesterol" geprobeerd om de te bepalen werkzaamheid van ezetimibe op de absorptie van cholesterol in opossums. De onderzoekers concludeerden dat ezetimibe is effectief in het verlagen van de absorptie van cholesterol in de dunne darm, waardoor verlaagde niveaus van plasma cholesterol. Ezetimibe is momenteel het enige geneesmiddel beschikbaar die is klinisch aangetoond dat het niveau van cholesterol absorptie te verminderen.