Premenopause Borden

Premenopause, ook wel perimenopauze, is de biologische fase in het leven van een vrouw net voordat ze de menopauze bereikt. Hoewel de ramingen van de duur van de pre-menopauze variëren tussen 2 en 15 jaar, begint het interval meestal op de gemiddelde leeftijd van 45. Echter, sommige vrouwen ervaren het als vroeg als het midden van de jaren twintig en zo laat de jaren vijftig en daarbuiten.

Functies

Zowel premenopause en menopauze zijn een natuurlijk onderdeel van het vrouwelijk levenscyclus, geen ziekten. Ze markeren het einde van de reproductieve jaren, toen de eierstokken stoppen die eieren voor bevruchting Dankzij een vrouw niet zwanger. Menopauze treedt op wanneer een vrouw niet heeft gehad een periode van twaalf opeenvolgende maanden, en pre-menopauze bestaat uit de veranderingen in de aanloop naar dat ene punt, zoals het niveau van de hormonen oestrogeen en progesteron voortdurend afnemen en fluctueren.

Symptomen

Alle vrouwen worden minder kans om zwanger te worden als hun eisprong fluctueert tijdens de pre-menopauze, vaak het produceren van een veranderde menstruele cyclus, met periodes steeds langer, korter, lichter, zwaarder, of onregelmatig. Opvliegers en nachtelijk zweten (plotselinge uitbarstingen van hitte in het bovenlichaam en rond het hoofd, dat overvloedig zweten veroorzaken) komen ook naar voren in ongeveer 70 procent van de vrouwen. De warmte varieert in intensiteit, en de episode soms eindigt met een chill en vaak verstoort de slaap. Bijkomende verschijnselen zijn onder meer haarverlies of dunner, incontinentie, stemmingswisselingen, slechte concentratie, slaapproblemen zonder opvliegers en vaginale droogheid en infecties.

Behandelingen

Vrouwen kunnen controleren vele pre-menopauze symptomen met eenvoudige veranderingen in levensstijl. Het vermijden van cafeïne en alcohol kan verminderen opvliegers omdat beide stoffen zijn triggers. Regelmatig aan lichaamsbeweging verhoogt endorfines (lichamelijke stoffen die de stemming te verheffen), die de slaap en stemming verbetert, en helpt ook voorkomen gewichtstoename. Het beoefenen van technieken die te elimineren of te verminderen stress, zoals yoga, bevordert ontspanning en vermindert stemmingswisselingen.

Bovendien is het eten van een voedzaam dieet rijk aan calcium, fruit, groenten en volkoren granen kan de algehele gezondheid te verbeteren en helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten en osteoporose, die in toenemende mate waarschijnlijk tijdens de pre-menopauze worden omdat verminderde oestrogeen leidt tot botverlies, hogere niveaus van "slechte "low-density lipoprotein cholesterol en lagere niveaus van" goede "high-density lipoprotein cholesterol.

Overwegingen

Andere common-sense methoden kunnen helpen bij het beheren premenopause symptomen. Bijvoorbeeld om tijdens opvliegers koel te houden, loszittende kleding. Gebruik een ventilator of airconditioning dienovereenkomstig tijdens warmere periodes. Deelnemen aan een plezierige hobby of sport kan het gemakkelijker maken om je humeur te controleren en eventueel een gezond gewicht te behouden. Met glijmiddel bestrijdt vaginale droogheid. Bovendien hebben sommige vrouwen gebruiken hormoontherapie, wat inhoudt dat het nemen van een lage dosis oestrogeen en / of progestageen aan het lichaam van de verminderde natuurlijke voeding te vervangen.

Risico's

Bewustzijn van het risico voor het ervaren premenopause op jongere leeftijd stelt vrouwen te vermijden, indien mogelijk, om de bijbehorende symptomen vertragen. De factoren zijn roken, ondergaat een hysterectomie (chirurgische verwijdering van de baarmoeder), en nooit een kind. Risico's die niet kunnen worden vermeden omvatten erfelijkheid (het hebben van een moeder of zussen die de menopauze op jonge leeftijd bereikt) tijdens de kindertijd die betrokken chemotherapie of bestraling in het bekkengebied en de behandeling van kanker.