Prematuur Grijs haar bij kinderen

Grijs haar is een gemeenschappelijk gezicht onder oudere volwassenen, maar grijze haren bij kinderen is een ongewoon voorval, maar het is meestal niet leiden tot alarm. Af en toe, vroegtijdige grijze haren bij kinderen is een symptoom van een onderliggend gezondheidsprobleem.

Over

Voortijdige grijze haren bij kinderen doet zich voor wanneer de cellen die pigment staakt de productie te doen. Sommige kinderen worden geboren met flarden van wit of grijs haar, dat is een aandoening genaamd poliosis.

Feiten

De meeste kinderen met vroegtijdige grijze haren zijn gezond. Kinderen met deze aandoening poliosis erven, die optreedt wanneer het lichaam per ongeluk vernietigt het pigment cellen in het gebied van het wit of grijs haar patches.

Gezondheid Conditie Oorzaken

Bepaalde soorten anemie kan veroorzaken kinderen voortijdig grijs. Daarnaast zal hyperthyroïdie grijs haar kinderen produceren.

Gebrek aan vitaminen

Een tekort aan vitamine B12 is de meest voorkomende oorzaak van grijs haar kinderen. Onvoldoende hoeveelheden vitamine B12 kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende omstandigheden, zoals voeding en tuberculose.

Behandeling

Behandeling van premature grijs haar kinderen omvat eigenlijk behandelen van de toestand die de vergrijzing in de eerste plaats veroorzaakt. Het is belangrijk om de oorzaak van de grijze haren bepalen zodat de juiste behandeling kan worden toegediend.