Potentiële gevaren van Sucralose

Potentiële gevaren van Sucralose

Sucralose wordt verkocht onder de merknaam Splenda. De fabrikant claimt sucralose smaakt als suiker, omdat het is gemaakt van suiker. Op basis van de uitkomsten van de korte-termijn studies, uitgevoerd op slechts 128 deelnemers, fabrikanten beweren sucralose veilig is voor de mens. Ondanks deze claims, veel mensen zijn nog steeds bezorgd over de potentiële gevaren van sucralose.

Kenmerken

Het is misleidend om te zeggen dat sucralose wordt gemaakt van suiker, alhoewel er een paar onderdelen uit sucrose. Het is een synthetisch product, ondanks beweringen van het tegendeel. Sucralose wordt eigenlijk door een programma dat drie chlooratomen drie hydroxylgroepen van sucrose vervangt; Het werd ontdekt door onderzoekers proberen een nieuw pesticide in 1976. De stof is ongeveer 600 keer zoeter dan suiker niet verslechtert bij hoge temperaturen maken. Dit heeft sucralose populair gemaakt voor het koken en bakken.

Side Effects

Bijwerkingen zelf-gerapporteerd aan de Sucralose toxiciteit Information Center zijn huiduitslag, blozen, gevoelloosheid, angst, diarree, duizeligheid, diarree, spierpijn, hoofdpijn, gastro-intestinale problemen en maagpijn. Volgens Joseph Mercola, MD, die eigenaar is van een kliniek in Illinois en loopt een natuurlijke gezondheid website, andere mogelijke bijwerkingen zijn toevallen, depressie, afgestompt geheugen, moeite met concentreren en humeurigheid. Studies zelfs de fabrikant bleek gekrompen thymus, nierbeschadiging en vergrote lever bij ratten veroorzaakt door hoge doses van sucralose gebruikte korte termijn. Ratten fysiologisch gelijkaardig aan mensen en verteren sucralose bijna dezelfde manier.

Weight Loss

Een Duke University studie met ratten vonden sucralose belemmerd de absorptie van bepaalde geneesmiddelen, verminderde de heilzame microflora in het spijsverteringskanaal veroorzaakte gewichtstoename. In het algemeen zou alle kunstmatige zoetstoffen leiden tot gewichtstoename. Een studie uitgevoerd door de universiteit van Purdue's voeropnamegedrag Research Center blijkt dat ratten de inname van kunstmatige zoetstoffen kregen meer gewicht dan hun tegenhangers die suiker ingenomen. De psychologen het uitvoeren van de studie speculeren dat kunstmatige zoetstoffen zelfregulering van eetlust kunnen remmen, hoewel het mechanisme van hoe blijft onduidelijk.

Absorptie

De Food and Drug Administration beweert mensen te absorberen slechts ongeveer 11 tot 27 procent van de sucralose ingenomen. Het lichaam niet herkent sucralose als voedsel, dus het wordt snel verwerkt. De Japanese Food Sanitation Raad schat de mens absorbeert ongeveer 40 procent. Van de geabsorbeerde hoeveelheid, het lichaam metaboliseert tot 30 procent, hetgeen kan plaatsen druk op de nieren en lever.

Verontreinigingen

Sucralose is 98 procent zuiver, maar de resterende 2 procent zou kunnen verontreinigingen van andere potentieel gevaarlijke stoffen bevatten. Deze omvatten arseen, methanol, lood en gechloreerde monosacchariden of disacchariden, die beide componenten in enkele pesticiden.