Potentie Definition

De sterkte van een geneesmiddel kan een belangrijke factor zijn bij het bepalen welke drug best aan de behoeften van een patiënt. Indien niet juist opgemerkt, kan de sterkte van een geneesmiddel schadelijk is voor een individu, hetzij als gevolg van een te hoog of te laag.

Definitie

Potentie is een term gebruikt met betrekking tot de dosering van een geneesmiddel noodzakelijk om de gewenste resultaten.

Significantie

De sterkte kan typisch gezegd verwijst naar hoe weinig van een geneesmiddel kan worden en nog steeds effectief. Als kleinere bedragen nog steeds dezelfde resultaten kan de potentie zeggen hoger.

Functie

De term wordt vaak gebruikt in de farmacologie veilige en geschikte dosering van een geneesmiddel te bepalen. Dit kan een belangrijke factor zijn zoveel doseringen variëren afhankelijk van de ernst van de bepaalde aandoening die wordt behandeld.

Overwegingen

Sommige geneesmiddelen kunnen minder effectief worden als hun gebruik blijft gedurende een tijdsperiode, waardoor de sterkte van die drug verlaging voor de bepaalde persoon. Dit kan betekenen dat een hogere dosering of alternatieve behandeling nodig. Echter, het gebruik van sommige geneesmiddelen invloed op de activiteit van andere geneesmiddelen.

Waarschuwing

Drugs bepaalde hoge potenties kunnen gevaarlijker dan die met lagere vermogens, afhankelijk van de effecten van het geneesmiddel gegeven. Twijfel omtrent de dosering moet worden gericht op een medische professional.