Positieve psychologische effecten van Sunlight

Positieve psychologische effecten van Sunlight

Mensen die in extreme noordelijke klimaten leven bieden wetenschappers met duidelijke informatie over de psychologische gevolgen van een gebrek aan zonlicht. In die klimaten, mensen soms alleen zien zonlicht voor een paar korte minuten per dag in de winter. In meer zuidelijke klimaten je waarschijnlijk last heeft van dergelijke ernstige zon ontbering zijn, maar de data biedt nog steeds wetenschappers inzicht in de psychologische effecten van zonlicht op de mensen in de rest van de wereld.

Vitamine D

De belangrijkste reden dat zonlicht speelt zo'n grote rol in geestelijke gezondheid dat het een van iemands primaire bronnen van vitamine D. Studies nog afvragen of Vitamine D is een goed middel voor het behandelen van depressie, volgens de vitamindcouncil.org. Echter, vitamine D is zeer belangrijk in de werking van gezonde hersenen en helpt de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornis. Voldoende hoeveelheden zonlicht zorgen voor normale vitamine D-spiegel in een overigens gezond persoon.

Seasonal Affective Disorder

Seizoensgebonden affectieve stoornis zorgt ervoor dat mensen depressief, moe of zwak voelt, en wordt veroorzaakt door niet genoeg zon. De verminderde uur zonlicht in een dag bijdragen aan deze, en het probleem zal meer worden uitgesproken het verder van de evenaar je woont, merkt De Environmental Ziekte Resource. Aan de andere kant kan een adequaat niveau van de zon helpt je energiek, gemotiveerd voelen en helpen verlichten van de winter blues. Lichttherapie van een zon-repliceren lamp is het normaal geïndiceerd behandeling voor ED. Soms vitamine D-supplementen worden ook aanbevolen.

Brain Chemistry

De reden dat mensen soms "feel good" in tegenstelling tot slecht gevoel heeft veel te maken met de chemie van de hersenen. Specifiek, bepaalde chemische stoffen in de hersenen ervoor zorgen dat je een goed gevoel als getriggerd. Serotonine en endorfine hebben dit effect. Wanneer je blootstelling aan de zon, je hersenen reageert door het vrijgeven van serotonine en endorfine in je lichaam, op dezelfde manier dat het doet als je lacht of oefening. Dit zorgt ervoor dat je gelukkiger te voelen, en verhoogt de algehele gevoel van welzijn.

Vertrouwen

Een zeer zorgvuldige afweging is nodig wanneer het krijgen van zon, maar de meeste mensen voelen zich zekerder en aantrekkelijker als ze een beetje zon hebt ontvangen. Samenleving vindt een gezond kleurtje aantrekkelijk. Daarnaast kleine hoeveelheden zonneschijn helpen bij de behandeling voorwaarden zoals acne te glad uit de verschijning van een onzuivere huid, iets dat de meeste mensen met huidproblemen verlangen. Het vertrouwen en het gevoel van eigenwaarde, dat afkomstig is van een betere uitziende huid is nauw verbonden met een betere mentale gezondheid.