Positieve en negatieve effecten van Subliminal Messages

Positieve en negatieve effecten van Subliminal Messages

Subliminale boodschappen zijn beelden, geluiden of woorden die onder de drempel van onze zintuigen worden gespeeld. Dit kan een beeld dat is te snel voor ons om bewust te zien, of een geluid te zacht om te horen, vermoedelijk al halen we deze boodschap onbewust en worden beïnvloed door het op een bepaalde manier zijn. De effecten van subliminale boodschappen zo controversieel dat het eigenlijk illegaal daarmee bij het UK zijn echter legaal in US

Popcorn Sales

De controverse rond subliminale boodschappen begon allemaal met James Vicary in 1957 Hij flitste heel korte berichten zeggen "Drink Coca-Cola" en "Hungry-Eat Popcorn", in een New Jersey bioscoop, vervolgens beweerde dat de verkoop van popcorn en cola steeg met 18 procent. Hoewel hij later toe dat dit een gimmick en dat de studie was te klein om iets te betekenen, psychologen over de hele wereld hebben geprobeerd om mensen met behulp van subliminale berichten te beïnvloeden, en adverteerders zogenaamd nog steeds gebruik maken van deze techniek om de verkoop te beïnvloeden.

Subliminal Learning

Er zijn tal van bedrijven die "Chinees leren terwijl je slaapt," of "gewicht te verliezen zonder het te proberen." Zij beweren dat door het spelen van subliminale boodschappen om je onderbewustzijn je kan leren zonder het te beseffen jullie leren: door het gebruik van een laag niveau van de waarneming. In 2008, een studie van het Institute of Neurology, University College London, toonde aan dat de mens kon oppikken subliminale signalen en correct gebruik van deze toen bood een beloning, in wezen: subliminale learning.To welke mate kan dit ons helpen om nieuwe talen te leren of te verliezen gewicht blijft controversieel.

Het veranderen van attitudes

Een onderzoek in 1992 toonde aan dat door het knipperen negatieve foto's voordat het tonen van een foto van een normaal persoon, konden ze de vrijwilligers geloven negatieve dingen over de persoonlijkheid van die persoon, dus een boze foto zou kunnen maken mensen geloven dat het normaal persoon is boos. Dergelijke tactiek waren blijkbaar geprobeerd in een advertentie Republikeinse Nationale Comite dat kritisch Democraat Al Gore's gezondheidszorg plan was toen het woord "ratten" zeer kort werd geflitst voor het woord "bureaucraten."

Geen blijvende schade

Een studie in 2006 door Glendon College, York University, beoordeeld veel lopende onderzoek en concludeerde dat er geen echt bewijs dat subliminale berichten permanent gedrag kan beïnvloeden, of wijzigen van uw persoonlijke motivatie. Terwijl als iemand knippert "dorst" op je af voor een fractie van een seconde, kan je dorst krijgt, zullen de gevolgen waarschijnlijk maar een paar minuten.