Positieve botscan Vs. PSA

Positieve botscan Vs.  PSA

Met uitzondering van huidkanker, prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Amerika, volgens de Prostate Cancer Foundation. Verschillende proeven zijn betrokken bij het opsporen en beheren prostaatkanker.

PSA

PSA gaat tekenen bloed uit de arm, volgens de Amerikaanse Vereniging van Klinische Chemie. Deze test zoekt prostaat specifieke antigenen, die zich in prostaatcellen, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine.

Bone Scans

Botscan, anderzijds, detecteren of bestaande kankercellen van een patiƫnt is uitgezaaid naar de botten. Wanneer iemand een bot scan ondergaat, wordt een radioactieve stof (tracer) ingespoten om de bloedbaan en bezinken in de botten, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. Een botscan wordt vervolgens uitgevoerd om de radiotracers detecteren.

Positieve Bone Scan Results

Indien de radioliganden tonen een gelijkmatige verdeling in het lichaam, het lichaam scan als normaal beschouwd. Positieve botscan te laten zien ofwel gebieden met een hoge hoeveelheid radiotracers (hot spots) of een lage hoeveelheid radiotracers (koude plekken).

PSA Resultaten

PSA niveaus boven 10 nanogram per milliliter geven een grote kans (boven 50 procent) van prostaatkanker volgens de American Cancer Society. PSA niveaus tussen 4 en 10 nanogram per milliliter geven een verhoogd risico (25 procent) van prostaatkanker.