Popcorn & Lung Disease

Diacetyl-inducerad bronkiolit obliterans är en allvarlig och ovanlig lungsjukdom, i samband med att andas in en smörarom gång vanliga i mikrovågsugn popcorn. Arbetare i popcorn industrin började utveckla sjukdomen till betydligt högre priser än den allmänna befolkningen, vilket leder stora tillverkarna att sluta använda kemikalien. Sjukdomen var en gång kallades "Popcorn Arbetar Lung."

Identifiering

I bronkiolit obliterans, de minsta lungluftvägarna (bronkiolerna) blir allt mer ärrad och minskat, vilket orsakar andningsproblem.

Symptom

De viktigaste symptomen är torr hosta, väsande andning och förvärrad andfåddhet vid ansträngning, enligt US National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH). Symtomen brukar utvecklas gradvis, men kan inträffa plötsligt hos vissa människor.

Signifikans

Arbetarna kan uppleva en långsam förbättring av lungfunktionen när de inte längre är utsatt för arom ångor, men oftast en viss grad av lungdysfunktion fortsätter, NIOSH varningar. Svåra fall kräver lungtransplantationer.

Diacetyl

En studie publicerad i en 2008 frågan om toxikologisk patologi funnit att en kemikalie som används i mikrovågsugn popcorn arom, diacetyl, skadade andningsvägarna hos råttor. Tillverkare av popcorn varumärken Orville Redenbacher, Jolly Time och andra upphörde användningen av diacetyl.

Konsumenter

Villkoret är inte kopplad till konsumentanvändning, men en person har stämt de butiker där han köpte mikrovågspopcorn efter diagnosen bronkiolit obliterans, som rapporterats av Associated Press i januari 2008 Han uppgav att han tidigare åt två påsar med mikrovågsugn popcorn en dag .