Ponseti methode voor het behandelen Clubfoot

Dr. Ignacio Ponseti ontwikkelde een werkwijze voor het corrigeren klompvoeten bij zuigelingen zonder gebruik van chirurgie. De behandeling maakt gebruik van manipulatie ontwikkeld door Dr. Ponseti behulp van gipsen afgietsels van de misvorming te corrigeren. De manipulatie door gieten is gebaseerd voet anatomie en de respons van de spieren en ligamenten. Botafwijkingen ook gemanipuleerd door gieten. Versteviging wordt gebruikt in de voet groeien in de juiste richting wanneer gieten volledig is.

Gieten

Behandeling voor klompvoeten moet beginnen binnen de eerste twee weken van het leven van de baby. Ponseti stijl casting gaat van de teen tot de lies en is gemaakt van gips. Wekelijkse bezoeken aan de arts moet worden gedaan om de ligamenten en pezen uitgerekt op een zachte manier te hebben en te hebben een nieuwe cast toegepast. Ga door met dit schema voor 5-8 weken. Tijdens dit proces worden de botten langzaam gebracht in de juiste uitlijning. De laatste gips moet worden gedragen voor drie weken.

Versterking

Eenmaal voltooid rectificatie is bereikt, schoren is nodig om een ​​terugval te voorkomen. Hebben de brace toegepast op dezelfde dag dat de cast wordt verwijderd. Als de schoren of spalk niet klaar is die dag dan een holding gegoten moet worden geïmplementeerd. De brace moet worden gedragen tijden voor de eerste 2-3 maanden. Als het kind groeit, stel de bar voor comfort.

Tijdens de eerste drie maanden van het dragen van de spalk, hebben het kind te dragen de brace 23 uur per dag. Langzaam beginnen om het kind te spenen van het gebruik van de brace. Voor de volgende maand, hebben het kind dragen de brace voor 20 tot 22 uur. Verlaag de uren 18 tot 20 uur per dag en 16 tot 18 en 14 tot 16 uur per dag voor elke volgende maand. Laat het kind rusttijden, daar het niet noodzakelijk om de brace in opeenvolgende uren. Het is het beste om het kind te dragen van de brace tijdens de nacht en tijdens dutje tijden. Zodra het kind is helemaal lopen op zijn eigen, het verminderen van de tijd dat de brace wordt gedragen om 12 tot 14 nachtelijke uren tot hij 4 of 5 jaar oud.

Met behulp van de Brace

Gebruik katoenen sokken, terwijl het kind is het dragen van de brace. Plaats de voet van het kind in de schoen, en terwijl het buigen van de knie van het kind, duw op de voet om te zorgen dat de hiel is stevig in de schoen. Draai de riem. Trek op en neer op de onderste helft van het been van het kind. Als de tenen van het kind heen en weer te bewegen, wordt de hiel niet goed geplaatst. Nieuwe schoenen zijn nodig wanneer de tenen van de baby krullen over de rand. Kopen schoenen die groter zijn door twee maten. Gebruik een permanent marker en maak een teken waar de gewrichten staan ​​op de bar voordat de verandering. Schouders van de baby zou kunnen passen tussen de afstand tussen de schoenen.