Polymyositis Definition

Polymyositis is een zeldzame, ongeneeslijke ziekte van het bindweefsel gekenmerkt door zwakte van de spieren van het skelet. Een chronische, potentieel invaliderende ziekte, polymyositis kan worden bestuurd met een combinatie van therapieën aanbevolen door een zorgverlener.

De Feiten

Polymyositis is een inflammatoire myopathie. Deze ontsteking en zwakte van de skeletspieren ontwikkelt zich geleidelijk en komt meestal bij volwassenen tussen de 30 en 60, maar het kan mensen van alle leeftijden. Afro-Amerikanen en vrouwen worden het meest getroffen door polymyositis.

Symptomen

Polymyositis ontwikkelt geleidelijk spontane remissie, waardoor het moeilijk het begin merken. Aangezien het belangrijkste symptoom van polymyositis zwakheid in de spieren dichtst bij de romp, kunnen de symptomen van polymyositis worden toegeschreven aan andere factoren.

Naarmate de ziekte voortschrijdt, het uitvoeren van taken zoals traplopen, heffen of bereiken overhead of zelfs opstaan ​​uit een stoel moeilijk worden.

Andere symptomen van polymyositis onder meer moeilijkheden bij het slikken of spreken, gevoeligheid van de gewrichten of spieren, vermoeidheid en kortademigheid

Oorzaken

Zoals de meeste ziekten en aandoeningen van de spieren, de oorzaak van polymyositis onduidelijk.

Genetica kan een factor polymyositis en andere inflammatoire myopathieën zijn, evenals
bacteriële, virale en parasitaire infecties.

Er wordt gespeculeerd dat inflammatoire myopathieën zoals polymyositis wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem produceert antilichamen die de spieren en weefsels aantasten. Deze speculatie is gebaseerd op onderzoek naar polymyositis patiënten die auto-antistoffen in hun bloed hebben.

Diagnose

Polymyositis kan lastig te diagnosticeren zijn. Echter, artsen hebben nu een aantal tools waarmee u polymyositis detecteren, inclusief magnetische resonantie imaging, die een ontsteking in de spieren kan detecteren zonder invasieve testen. Spiertesten zoals elektromyografie en spierbiopsie zorgen voor studie van specifieke spieren. Bloedanalyse zal geen verhoging van spierenzymen die indicatief schade aan de spier worden bepaald, terwijl bovendien de aanwezigheid van auto-antilichamen die worden geassocieerd met polymyositis.

Behandeling

Artsen behandelen vaak polymyositis met een reeks of combinatie van geneesmiddelen en andere therapieën die niet alleen de symptomen van deze ziekte te behandelen, maar verbeteren ook functioneren. Geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken, dus vermindering van de productie van antilichamen die kunnen worden vallen de spieren, worden vaak gebruikt. Meestal zijn deze geneesmiddelen omvatten corticosteroïden zoals prednison.

Andere geneesmiddelen kunnen worden voorgeschreven om de symptomen veroorzaakt door behandeling met steroïden verlichten.

Spierfunctie verbeteren en adres functionele beperkingen voortvloeien uit polymyositis, kan een arts fysiotherapie en logopedie, en diëtetische raadpleging voorschrijven.