Polyartritis Differential Diagnosis

Polyarthritis betekent gewoon ontsteking in meerdere gewrichten. Het is een zeer algemene term die een aandoening die vele verschillende oorzaken en verschillende uitkomsten kunnen hebben. Als je begint gevoel van pijn en stijfheid in vele gewrichten, is het belangrijk dat u met uw arts voor een differentiële diagnose, of een diagnose die je bepaalde ziekte lokaliseert, dus het kan goed worden behandeld.

Inzicht in uw symptomen

Het is belangrijk om alles wat u hebt gedaan op ongeveer dezelfde tijd dat je eerst ervaren pijn of stijfheid in meerdere gewrichten te onthouden, zodat u uw arts kunt vertellen. Schrijf het op, indien nodig. Heb je had een verkoudheid, griep of koorts? Ben je bezig met een onbekende sport of lichamelijke activiteit? Heeft u onlangs gevallen of had een vaccin? Hebt u nieuwe medicijnen genomen of ervaren een reactie op een bijensteek, onbekend voedsel of besmetting?

Eerste stap naar een diagnose

Begin met uw huisarts, hem of haar te informeren over eventuele gebeurtenissen in het leven die mogelijk hebben bijgedragen aan uw pijn en stijfheid. Kan hij of zij in staat zijn om een ​​van deze te verbinden met je conditie. Hoogst waarschijnlijk zal hij of zij raden mild over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine of ibuprofen en wacht enkele weken om te zien of de conditie verbetert.

Als u ouder bent dan 50, kan uw huisarts u een diagnose met artritis, een veel voorkomende gezamenlijke aandoening die wordt geleverd met het ouder worden. U kunt werken met uw huisarts om een ​​programma van rust, lichaamsbeweging en milde pijnstillers en anti-inflammatoire medicijnen die helpen verlichten de pijn en stijfheid te ontwikkelen. Echter, als u ernstige pijn, zwelling, misvorming of de huid symptomen, kan uw arts een systemische aandoening vermoedt en doorverwijzen naar een reumatoloog, een specialist die systemische aandoening behandelt.

Het vinden van een specialist

Bent u het meest waarschijnlijk een reumatoloog bij een groot academisch ziekenhuis of grootstedelijke medisch centrum. Als uw huisarts een doorverwijzing niet maakt, kunt u een reumatoloog online vinden door naar rheumatology.org en het vinden van een lid van de American College of Rheumatology in uw buurt. U vindt er ook een groot deel van de informatie over uw klachten en de medicijnen die kunnen worden voorgeschreven.

Het bereiken van een differentiële diagnose

Uw reumatoloog zal u een diagnose van uw klachten en wat hij observeert en leert in uw kantoor te bezoeken. Hij of zij heeft ook een aantal screeningsinstrumenten beschikbaar voor diagnose. Bloedonderzoek kan de hoeveelheid van de ontsteking te meten in het bloed. Andere diagnostische tests kunnen spieractiviteit en huidafwijkingen betrekken.

Als je wel een systemische ziekte, zoals SLE (lupus) of RA (reumatoïde artritis) of een andere chronische ziekte, zal je op medicatie die u kan nodig zijn om te nemen voor het leven worden gebracht. Zorg ervoor dat je de bijwerkingen van de medicatie, de juiste timing voor het nemen van het, en de beperkingen zal opleggen begrijpen. Neem het precies zoals uw specialist beschrijft, en zorg ervoor dat uw huisarts en uw reumatoloog werken samen om eventuele bijwerkingen te monitoren.

Vraag uw arts voor steungroepen voor uw specifieke ziekte in uw buurt; of lid worden van de Arthritis Foundation voor online en gedrukte materialen die u zullen helpen uw ziekte te begrijpen.

Waarschuwingen

Er is veel online en tabloid verkeerde informatie over de symptomen en de behandeling van artritis. Een deel ervan is verpakt op een manier zodat het lijkt alsof het is "klinisch bewezen." Farmaceutische bedrijven ook een groot deel van de literatuur gericht op het overtuigen van mensen met multiple gewrichtspijn aan een bepaalde drug die, hoewel legitiem, misschien niet de juiste keuze voor uw specifieke aandoening te publiceren. De beste aanpak is om een ​​relatie met uw arts te stellen en neem de medicatie precies zoals voorgeschreven.

Het krijgen van een second opinion

Als u niet overtuigd van uw polyartritis is goed gediagnosticeerd, vertel uw arts dat u graag een second opinion. Ook houden zowel uw specialist en uw huisarts geïnformeerd over elke verandering in uw conditie of reacties op medicijnen.

Als u zijn gediagnosticeerd met een systemische aandoening, vraag uw reumatoloog als je op een hoger risico op kanker en hart-en vaatziekten, en wat screenings kan geschikt zijn voor u.

Alternatieve geneeskunde

Of uw polyartritis is het gevolg van een systemische ziekte of normale slijtage in de gewrichten als gevolg van leeftijd, er zijn veel dingen die je kunt doen om het comfort te vergroten. Dieet en beweging zijn belangrijk onderdeel van de behandeling van een ziekte en sommige supplementen en vitamines zoals inflammatie verminderen. Zorg ervoor dat u deze bespreken met uw arts, omdat een aantal over-the-counter en natuurlijke supplementen interactie met de medicijnen die u mogelijk gebruikt.