Plasmodium falciparum Symptomen

Plamodium falciparum is één van de vier soorten van parasieten die malaria veroorzaakt. P. falciparum-infecties zijn verantwoordelijk voor de meeste sterfgevallen als gevolg van malaria en kan ernstige complicaties hebben indien onbehandeld. Symptomen van infectie met dit soort tonen de algemene kenmerken van malaria, maar sneller gewelddadig en vooruitgang.

Infectie

Malaria infectie wordt veroorzaakt door menselijke pathogeen protozoaire parasieten van het genus Plasmodium. Van de 170 species in deze soort, vier oorzaak malaria infectie bij mensen. De ziekte wordt voornamelijk overgebracht door muggen van het geslacht Anopheles. Wanneer een mug inneemt bloed van een geïnfecteerde menselijke, parasiet gameten en beginnen te differentiëren sporozoïeten produceren in een cyste in de darmwand ingediend. De cyste verbreekt en de sporozoïeten migreren naar de speekselklieren om een ​​andere menselijke gastheer te worden verzonden. De sporozoieten reizen naar de menselijke lever en voltooien van een eerste fase van vermenigvuldiging. In de lever, kan men blz falciparium cel 30.000 merozoites die zal bewegen in het bloed te produceren.

Symptoom Progression

In P. falciparum gevallen, trad de malaria symptomen ervaren 6 tot 14 dagen na infectie; kan echter preventieve medicatie optreden van de symptomen te vertragen en sommige gevallen zullen slapende voor de komende jaren. P. falciparum symptomen ontwikkelen binnen drie maanden na de infectie. De parasieten voeden en zich te vermenigvuldigen in de rode bloedcellen, waardoor ze te barsten en laat meer parasieten in het bloed. Bij veel cellen geïnfecteerd raken en veroorzaken gelijkaardige barsten cycli, ze produceren terugkerende aanvallen. De aanslagen worden gekarakteriseerd door fasen van rillingen, koorts en zweten. Andere symptomen omvatten anemie, algemene zwakte, misselijkheid, braken en diarree. P. falciparum kan rode bloedcellen infecteren in alle ontwikkelingsstadia de, het hoge niveau van parasieten in het bloed en veroorzaakt een terugkerende koorts elke 36 tot 48 uur.

Complicaties

Ernstige P. falciparum kan shock veroorzaken, bloeden problemen, nier- of leverfalen en dood. Mogelijke symptomen omvatten ernstige anemie, bloedafwijkingen, cardiovasculaire collaps, aanwezigheid van hemoglobine in urine en een opbouw van vocht in de longen. Geïnfecteerde personen kunnen ook last vergroting van de lever of milt en een milde geelzucht. Deze soort kan ook leiden cerebrale malaria, die toevallen, abnormaal gedrag en coma veroorzaakt. Cerebrale malaria kan neurologische afwijkingen na herstel, zoals verlamming, doofheid, blindheid en moeite met bewegen veroorzaken.

Behandeling

Malaria is behandelbaar en behandeling het meest effectief wanneer vroeg in de infectie toegediend. Ongecompliceerde malaria kan oraal worden behandeld, maar ernstige gevallen vereisen ziekenhuisopname en intraveneuze of intramusculaire behandeling. Geneesmiddelen gebruikt om malaria te behandelen omvatten Chloroquine, Sulphadoxine-Pyrimethamine, kinine, mefloquine en Amodiaquine. Antimalariamiddelen kunnen worden genomen preventief als reizen in een gebied waar de infectie mogelijk is. Deze geneesmiddelen moeten worden genomen in een cursus en zal parasiet ontwikkeling remmen, verlenging van de rustperiode.