Plantaardige Omega 3 Voordelen

Vet in de voeding is vaak het eerste wat geëlimineerd uit het dieet, wanneer iemand probeert om gewicht te verliezen. Het grote publiek hoort heel weinig, maar over de 'goede vetten', dat in de voeding moet worden opgenomen. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die het lichaam nodig voor verschillende functies. Hoewel veel in vis zoals zalm, zijn er ook een aantal plantaardige bronnen voor omega-3 vetzuren die dezelfde voordelen van die in vlees bronnen. Als u de Food Network of een populaire kookprogramma op televisie en je onvermijdelijk zie de host met behulp van olijfolie bak of bak het voedsel wordt bereid. Er zijn ook belangrijke plantaardige bronnen die koolzaad en soja-olie, volle granen, walnoten, lijnzaad, tarwekiemen, groene bladgroenten en bonen bevatten. Ongeacht het doel, uw behoefte om te consumeren Omega-3 vetzuren, buiten twijfel staat onder de medische gemeenschap en moeten zich primair leiden door uw toekomstige dieetwensen zijn.

Juiste Hersenen en Celfunctie

Omega-3 vetzuren zijn een integraal deel van de hersenen en cellulaire weefsel in het lichaam. Slecht geheugen, vermoeidheid, stemmingswisselingen en depressie kunnen allemaal symptomen van een tekort aan omega-3 vetzuren in het lichaam. De hersenen bestaat weefsel grotendeels uit deze essentiële vetzuren. Op cellulair niveau, de vetzuren helpen een beschermende laag rond de neuronen die de hersenen om effectief te communiceren met het lichaam en vice versa mogelijk maakt vormen.

Preventie van hart- en vaatziekten en het verlagen van cholesterol

U dient het verbruik van transvetzuren en andere verzadigde vetten te vermijden, omdat, bij kamertemperatuur, deze stollen en kan de primaire dader verstopping slagaders zijn. Diëten rijk aan omega-3 vetzuren echter een tegengestelde effect. Ze helpen om HDL, het goede cholesterol te verhogen, en te voorkomen dat de opbouw van arteriële blokkades en daarmee het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Vertragen van het verouderingsproces

Veroudering, dementie en andere neurologische ziekten veroorzaakt door het ontbreken van omega-3 vetzuren in de hersenen. Het voorkomen van dergelijke aandoeningen kan mogelijk zijn als je de juiste hoeveelheid omega-3 vetzuren in je lichaam. Hoewel het niet duidelijk dat omega-3 vetzuren kunnen worden gebruikt om deze aandoeningen te behandelen wanneer ze gemanifesteerd, een dieet rijk aan deze essentiële vetzuren effectief te mogen zijn wenden van de degeneratieve effecten van veroudering.