Pijnmedicatie voor Postoperatieve Pijnbestrijding bij kinderen

Kinderen, net als volwassenen, moeten pijnstillers na chirurgische procedures, in doseringen gebaseerd op de patiënt leeftijd, grootte en omvang van de operatie. Pijnmedicatie moet worden gegeven aan een kind thuis zoals voorgeschreven door een arts.

Soorten

Kinderen kunnen narcotica ontvangen tijdens en na de operatie pijn beheersen. Die herstellende is van de intensive care krijgt kalmeringsmiddelen en pijnstillers.

Kenmerken

Pijnstillers zijn in verschillende vormen, zoals vloeistoffen voor jongere kinderen en pillen voor oudere kinderen. Een kind braken na operatie ontvangt zetpillen; intraveneuze (IV) pijnstillers verschaffen een continue stroom van pijnbestrijding.

Verdovende middelen

Verdovende middelen zijn sterke pijnstillers in verband met de kans op verslaving bij volwassenen; echter, verdovende pijnstillers verslaving is zeer zeldzaam bij kinderen.

Patiënt Controle

Kinderen vanaf 7 mei pijnstillers worden toegediend via een infuus waarmee het kind een knop te drukken wanneer een andere dosis pijnmedicatie nodig is. De machine biedt enige juiste doseringen van medicijnen, zonder het risico van overdosering.

Epidurale anesthesie

In sommige gevallen, een epidurale katheter levert medicatie direct aan de plaats van de pijn na de operatie, maar typisch wordt die niet langer dan vijf dagen.

Effecten

Voorkomende bijwerkingen van pijnstillers zijn misselijkheid en jeuk volgens de Hospital for Special Surgery, maar aanpassingen kunnen worden gemaakt om dergelijke effecten te minimaliseren.