Pijn Meds voor bipolaire Behandeling

Bipolaire stoornis is een psychiatrische aandoening die wordt gekenmerkt door verschuivingen tussen de energie "polen" van depressie en manie. Er is een verscheidenheid van psychiatrische medicijnen die worden gebruikt om de vier variaties van bipolaire stoornis, die verschillen in frequentie, duur en ernst behandelen. Als pijnstillers worden gebruikt als onderdeel van het behandelplan, zij voorgeschreven beheren ofwel de bijwerkingen van de medicatie, of een reeds bestaande medische aandoening.

Pijn Meds voor bipolaire Behandeling

Drie klassen van geneesmiddelen worden vaak gebruikt om de verschillende vormen van behandeling van bipolaire stoornis: stemmingsstabilisatoren (lithium, Depakine, Topamax), anti-psychotica (Zyprexa, Abilify, Risperdal) en anti-depressiva (Seroxat, Prozac, Zoloft), die worden gecombineerd met stemmingsstabilisatoren. Hoewel alle klassen bijwerkingen, het antidepressivum / stemmingsstabilisator combinatie waarschijnlijk bijwerkingen die pijnstillers zou rechtvaardigen produceren. Bijvoorbeeld, kan stemmingsstabilisatoren gewrichts- en spierpijn veroorzaken, en antidepressiva kunnen aanhoudende hoofdpijn veroorzaken.

Het risico van lichamelijk letsel toeneemt wanneer pijnstillers worden toegevoegd aan een bipolaire medicatie regimes. De combinatie van een over-the-counter pijnstillers zoals aspirine met de stemmingsstabilisator Depakine kan leiden tot overmatig bloeden omdat beide drugs zijn bloedverdunners. Meer ernstig, combineren een van de MAO-remmers (MAO-remmers) stemmingsstabilisatoren met verdovende pijnstillers (OxyContin, Percocet, Percodan, Vicodin) kan levensbedreigend zijn.

U moet zeer voorzichtig voorafgaand aan het combineren van bipolaire en pijnstillers worden gebruikt.
Indien een pati├źnt een reeds bestaande medische aandoening die pijnmedicatie nodig, wordt het gewoonlijk voorgeschreven samen met psychofarmaca voor gevaarlijke geneesmiddelinteracties voorkomen. Pati├źnten die bipolaire medicijnen zijn zeer ontmoedigd zelf kiezen welke vorm van pijnstiller, waaronder over-the-counter drugs, zonder overleg met hun behandelend psychiater.