Phyto Soya Side Effects

Phyto Soya Side Effects

Phyto Soya is een supplement, speciaal ontwikkeld om vrouwen te helpen weer de emotionele, hormonale en lichamelijke veranderingen ervaren tijdens de menopauze. Het product wordt gemaakt van soja of soja gebaseerde isoflavonen die werken op vergelijkbare wijze als oestrogeen, het vrouwelijk hormoon dat afneemt in het lichaam tijdens de menopauze. Phyto Soya's fabrikant adviseert het gebruik van het supplement bij de eerste tekenen van pre-menopauzale symptomen, tijdens de menopauze en als je niet in staat of niet bereid om hormonale substitutietherapie ondergaan zijn. Er zijn andere stemmen, maar dat waarschuwen tegen de gevaren van soja fyto-oestrogenen.

Endocriene verstoorders

Fyto-oestrogenen, in sommige gevallen, hebben aangetoond bewijs van een negatief effect op het endocriene systeem en de taak van de coördinatie van hoe klieren en organen van je lichaam samen te werken. Verstoring van endocrien functioneren is meer onderzocht bij dieren dan de mens, maar een groeiend aantal critici pleiten voor meer onderzoek moet worden uitgevoerd bij de mens, in het bijzonder omdat er aanwijzingen zijn dat endocriene verstoorders bij vrouwen het risico van borst-en eierstokkanker kan verhogen.

Isoflavonen

Hoewel soja-isoflavonen worden gepromoot voor hun voordelen voor de gezondheid, hun werkelijke effectiviteit moet nog worden ondersteund door klinische studies. De makers van Phyto Soya verkondigen voordelen van hun product, maar de jury is nog steeds uit op de vraag of soja-isoflavonen een gunstig effect hebben bij gebruik op lange termijn en of die deze bevatten, op grote schaal worden gebruikt. Inname van hoge niveaus van isoflavonen is geassocieerd met verhoogde frequentie van schildklieraandoeningen, zoals krop en de ziekte van Hashimoto.

Kanker

Volgens Soy online service (SOS), fyto-oestrogenen hebben het potentieel om de reproductie en de groei van kankercellen te versnellen. SOS beweert dat postmenopauzale vrouwen die op basis van soja supplementen verhogen hun risico op borstkanker. Een rapport oktober 2009 uitgegeven door Cornell University's Programma over borstkanker en milieu Risicofactoren concludeerde dat de studies niet overtuigend en tegenstrijdig zijn, daarom, "het gebruik van voedingssupplementen die soja fyto-oestrogenen bevatten, wordt niet aanbevolen."