Persuasive Speech onderwerpen inzake orgaandonatie

Persuasive Speech onderwerpen inzake orgaandonatie

Orgaandonatie is een gevoelig onderwerp voor veel mensen; het geven van een overtuigende toespraak over het kan een angstige aangelegenheid. Niet alleen heb je te maken met de druk van het spreken in het openbaar, maar u bent kotteren een onderwerp dat de speculatie van de vele geruchten en sterke gevoelens. Gelukkig is er geen reden om zich zorgen te maken. Kies de toon en het onderwerp van uw toespraak verstandig; je zal niet alleen zet uw publiek op hun gemak, maar hen verlichten over orgaandonatie ook.

Tekort aan organen

De eerste manier dat u misschien uw publiek te overtuigen om orgaandonor te worden is om het tekort aan organen die momenteel beschikbaar zijn uit te leggen. Veel mensen gaan ervan uit dat iedereen die een orgaan nodig heeft men meteen kan krijgen, maar dit is verre van het geval. Mensen kwijnen vaak voor maanden - zo niet jaren - op orgaandonor lijsten. Helaas, een groot aantal van hen sterven wachten op een redding die nooit komt. Krijg recente statistieken voor uw staat of gebied met betrekking tot het aantal mensen op de wachtlijst, in tegenstelling tot het aantal orgel ontvangers; integreren deze informatie in uw toespraak.

Religieuze Bekeken

Een andere manier waarop je kunt orgaandonatie bespreken is om de angst voor het bemoeien met de religie van een persoon weg te nemen. Veel mensen zijn onder de verkeerde indruk dat hun religie niet ondersteunt orgaandonatie. Integendeel: deze wonderbaarlijke gave wordt aangemoedigd door bijna alle grote religies. Praat met de lokale geestelijke leiders; probeer direct offertes te krijgen van hen toe te voegen aan uw toespraak. Als leden van het publiek met verdere vragen kunnen worden voorgelegd aan de geestelijke leiders, dat is nog beter in termen van het maken van de potentiële donoren meer comfortabel met orgaandonatie.

Continuïteit van het Leven

Orgaandonatie kan een angstaanjagend onderwerp voor sommigen, omdat ze associëren het proces met de dood. Houd rekening met deze standpunten en pakken ze in uw toespraak. Stress dat orgaandonatie niet over de dood maar over het leven. Donateur niet verhaasten ondergang van iemand, maar het zou kunnen betekenen een verlies van het leven met iemand die een vitaal orgaan nodig heeft. Urge uw publiek te overwegen om de continuïteit van het leven door middel van orgaandonatie en het creëren van een erfenis voor zichzelf die eer dit concept.

Eenvoudig proces

Veel mensen afschrikken steeds een orgaandonor, omdat ze bang zijn het proces is ingewikkeld. Dit is niet waar. Geen dokters of advocaten nodig om het proces te voltooien. Vink off "orgaandonor" op de achterzijde van de certificaten meest state bestuurder. Als u niet beschikt over een licentie, vul een Advanced-richtlijn (formulieren zijn te vinden op het web) en maak uw familie op de hoogte van uw onbaatzuchtige beslissing om een ​​donor te worden.