Persoonlijke Recovery Planning voor Substance Abuse

Persoonlijke Recovery Planning voor Substance Abuse

Met de juiste behandeling plan, kan een persoon te herstellen van drugs of alcohol misbruik. Proberen te trekken uit alcohol of drugs op uw eigen kunnen leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen die zelfs de dood kan veroorzaken. Een persoonlijk herstelplan onder toezicht van een professional kan leiden tot een volledig herstel en het minimaliseren van de kans op een recidief.

Het starten van een herstelplan

Maak een afspraak voor een klinische beoordeling. Dit is de eerste stap naar het creëren van een persoonlijk plan voor het herstel van middelenmisbruik. Werken in combinatie met een hulpverlener om een ​​behandelplan te maken. Beschikbare behandelprogramma's voor drugsmisbruik variëren. Er zijn ambulante en residentiële programma's. Nadat de beoordeling is afgerond, kiezen welke behandeling programma het beste is voor jou.

Het creëren van een Personal herstelplan

Schrijf een persoonlijk herstelplan dat de problemen en doelen opsomt. Omvatten behandeling activiteiten die specifiek ontworpen om te helpen uw doelen te bereiken. Schrijf manieren om de doelen te bereiken. Lijst manieren om te beoordelen of een doel is bereikt. Het opzetten van een tijdschema voor het ontmoeten van doelen. Naarmate de tijd verstrijkt, past het herstelplan aan de veranderende behoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat het plan betrokken blijft.

Met behulp van het plan om een ​​Recovery Lifestyle maken

Wonen individuele begeleiding en groepsbegeleiding; Deze biedt ondersteuning aan gericht op het herstelplan te blijven. Door middel van begeleiding, kan een strategie worden ontwikkeld om nieuwe coping-mechanismen te leren. Veel behandelprogramma's om patiënten te leren nieuwe sociale vaardigheden. Als uw dienstverband is in gevaar als gevolg van drugsgebruik, het vinden van een programma voor de opleiding en oefenen van vaardigheden werkgelegenheid. Ontdek welke soorten vrijetijdsbesteding kan een gezonde levensstijl te bevorderen en versterken van het vermogen van een verblijf drugs of alcohol vrij.

Sociale vaardigheden kan nodig zijn om weer afleren. Doe mee met het leren hoe effectief te communiceren en te beheren woede en stress, zonder op zoek naar een vluchtweg door middelenmisbruik. Word bedreven in hoe om geld en tijd effectief te beheren.

Met behulp van de Personal herstelplan aan Prevent Terugval

Een manier om terugval te voorkomen is om te leren hoe om terugval triggers te herkennen. Een trigger is iets dat het verlangen naar de drug of alcohol veroorzaakt. Deze hebben meestal een verbinding met het verleden gebruik, zoals van een drink maatje. Identificeren van manieren om te gaan met de onbedwingbare trek. Ontwikkelen van diverse plannen om stressvolle situaties om te gaan en wat te doen als er een terugval optreedt. Word lid van een herstel groep zoals de Anonieme Alcoholisten. Volgens de Substance Abuse en Mental Health Services Administration, zelfhulp en herstel groepen zijn zeer belangrijk in het genezingsproces. Zij stellen ook dat terugval is vaak een onderdeel van het herstelproces, dus dona € ™ t ontmoedigd als het gebeurt. Volg het plan en verblijf in follow-up.