Peritoneale mesothelioom behandeling

Peritoneale mesothelioom is een zeldzame vorm van kanker die optreedt in de buikholte en de voering van de maag. Volgens een 2007 National Library of Medicine review op peritoneale mesothelioom, zijn slechts een of twee personen per miljoen gediagnosticeerd met de ziekte in de VS elk jaar. Peritoneale mesothelioom komt meestal voor bij mensen die zijn blootgesteld aan asbest en stakingen mannen vaker dan vrouwen. De prognose voor peritoneale mesothelioom is slecht, en de behandeling hangt af van hoe ver de ziekte is gevorderd.

Chirurgie

Chirurgische verwijdering van mesothelioom tumoren kunnen worden uitgevoerd om de kanker te verwijderen, remmen de groei of verlichten van symptomen van de ziekte. Als peritoneale mesothelioom niet kan worden gediagnosticeerd tot de ziekte verder gevorderd is, kan een operatie omvatten het verwijderen van een deel van het omringende weefsel ook. Chirurgie voor mesothelioom wordt meestal gedaan in combinatie met andere behandelingen, zoals bestraling of chemotherapie.

Straling

Radiotherapie gebruikt om de ziekte te behandelen en kunnen abdominale gehele straling of hoogenergetische straling gericht op tumoren te krimpen betrekken. Hoewel straling doodt kankercellen, wordt zelden alleen gebruikt als een behandeling voor bevrijden het abdomen van kanker. Straling gericht op de buik kan leiden tot misselijkheid, braken en diarree veroorzaken. Vermoeidheid is ook een vaak voorkomende bijwerking van de bestralingen.

Chemotherapie

Chemotherapie wordt gebruikt voor het doden of stoppen de groei van kwaadaardige cellen in vele vormen van kanker. Chemotherapie kan oraal of door injectie worden genomen. Een nieuwe procedure voor het injecteren chemotherapeutica rechtstreeks in de buikholte voor de behandeling van peritoneale mesothelioom wordt bestudeerd. Bijwerkingen geassocieerd met chemotherapie zijn misselijkheid, vermoeidheid, haaruitval en gewichtsverlies. De bijwerkingen verdwijnen meestal na de behandeling is gestopt.

Immunotherapie

Een nieuwer procedure, immunotherapie, kan worden gebruikt voor peritoneale mesothelioom. Immunotherapie houdt in het activeren van een individuele cellen of in te voeren stoffen aan het lichaam, dat een reactie van het immuunsysteem om te helpen bij de bestrijding van de kanker te stimuleren. Immunotherapie wordt zelden alleen gebruikt en wordt vaak gebruikt in combinatie met chemotherapie.

Paracentese

Paracentese is een abdominale procedure gedaan om vloeistoffen uit de maagsonde in een poging om de pijn geassocieerd met peritoneale mesothelioom verlichten. De procedure kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis of arts en het invoegen van een dunne buis in de buik om de vloeistoffen uitlekken. Paracentese wordt niet gebruikt om te genezen of behandelen ziekte, maar om de symptomen te verlichten.