Perifere neuropathie Behandeling Supplementen

Perifere neuropathie wordt gekenmerkt door pijn, gevoelloosheid, tintelend of branderig gevoel in de ledematen, zoals handen en voeten. Het is een veel voorkomende complicatie van diabetes. Bloedsuikerspiegel die uit de hand kan schade aan de zenuwen in de tijd veroorzaken. De beste behandeling voor perifere neuropathie is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Toch kunnen bepaalde supplementen ook helpen.

Capsaïcine

Topical capsaïcine crème (beschikbaar over de toonbank) kan helpen verlichten een deel van de pijn van de neuropathie. Wrijf het op het getroffen gebied, maar wees voorzichtig niet te krijgen in uw ogen. Capsaïcine wordt gewonnen uit cayennepeper.

Gamma-linoleenzuur

Gamma-linoleenzuur wordt aangetroffen in teunisbloemolie, bernagie-olie en zwarte bessen zaad olie. GLA kan helpen om zenuwfunctie te verbeteren en te voorkomen dat perifere neuropathie symptomen.

Vitamine E

Vitamine E beschermt het lichaam tegen de effecten van vrije radicalen. Als een antioxidant, helpt bescherming tegen de voorkomende complicaties van diabetes, waaronder neuropathie.

Vitamine B-complex

De B-vitamines zijn essentieel voor zenuwgezondheid. In het bijzonder, B-12 helpt bij de regeneratie van de zenuw bekledingen, die myeline worden genoemd. Benfotiamine is een vetoplosbare vorm van vitamine B1. Dit betekent dat het metaboliseert sneller en effectiever.

Alpha Liponzuur

Probeer een dagelijkse dosering van ongeveer 20 tot 50 mg alfa-liponzuur. Omdat het helpt bij bloedsuikerspiegel kan helpen perifere neuropathie die wordt veroorzaakt door diabetes.