Perifere neuropathie behandeling met EFT

Perifere neuropathie behandeling met EFT

Perifere neuropathie schade aan het deel van het zenuwstelsel die berichten van de hersenen en het ruggenmerg stuurt naar de rest van het lichaam. Terwijl het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en Stroke meldt er geen remedie voor de erfelijke vorm van de ziekte, vele therapieën bestaan ​​om meer dan 100 andere soorten perifere neuropathie te behandelen. Emotional Freedom Technique (EFT) kan verlichting bieden aan perifere neuropathie patiënten door het verminderen van de emotionele trauma's die bijdragen aan hun conditie.

Achtergrond

EFT is een acupunctuurpunt stimulatie techniek door Gary Craig bedacht om energie meridianen te manipuleren en het vrijkomen van energie blokkades die negatieve gedachten leiden. Patiënten laten gaan van emotionele triggers die bijdragen aan lichamelijke klachten door het maken van een verklaring over de pijn voorwaarde dat ze willen veranderen, terwijl zelftappende op acupunctuurpunten rond het lichaam. Volgens de alternatieve geneeskunde auteur Dawson Church, Ph.D., EFT kan pijn die emotioneel in de bron te verminderen en zorgen voor hulp aan patiënten met een beschadiging van het zenuwstelsel.

Techniek

EFT vereist enige formele in-home training, waarbij een gratis video of handleiding beschikbaar om de behandeling aan te tonen. De techniek vereist patiënten om hun vingertoppen gebruiken om te tikken op 12 acupunctuurpunten in de buurt van de ogen, mond, sleutelbeen, op de borst en onder de armen. Tijdens het tikken, patiënten stem een ​​positieve affirmatie over een verleden verwonding, trauma of gebeurtenis. De patiënt maakt nota van de intensiteit van het leed ze voelt en blijft herhalen de affirmatie terwijl zelfsnijdend. EFT kan een direct effect hebben of kunnen verlengd behandelingen nodig.

Studies

Hoewel er geen studies over EFT behandeling voor perifere neuropathie patiënten, een studie van klinische psychoneurophysiology deskundigen gepubliceerd op EFT behandeling in de neurotherapeutic behandeling van epilepsie en andere aanvallen stoornissen toonde dag-tot-dag-EFT-therapie verminderde het optreden van epileptische aanvallen, en bij gebruik als een spoedprocedure, EFT verminderde de intensiteit van een lopende aanval. In een EFT studie betreffende traumatische stressstoornis onderbrengen, patiënten met traumatisch hersenletsel hadden een daling in fysieke symptomen van ongeveer 30 procent na EFT behandeling.

Twijfels

Critici van EFT dat er te weinig wetenschappelijke basis met geen grootschalige fysiologische studies over de relatie tussen EFT, het zenuwstelsel en langdurige emotionele trauma's. Omdat EFT is een gratis gedragsinterventie, is er weinig farmaceutisch bedrijf interesse. EFT supporters melden EFT is geen vervanging voor medische of psychische behandeling, maar beweren dat de techniek kan een aanzienlijke verlichting van de ziekte te verstrekken met weinig of geen pijn.

Voordelen

EFT pleit bellen EFT vrije gedragsinterventie die kunnen worden gebruikt met andere medische behandelingen te verbeteren genezing bij patiënten met een veelheid van aandoeningen en ziekten zoals allergieën, astma, depressie, hoge bloeddruk en neuropathie.