Perfusie CT ischemische beroerte Protocollen

Perfusie CT ischemische beroerte Protocollen

Strokes zijn een van de grote drie moordenaars in Amerika, zit alleen achter de hart-en vaatziekten en kanker. Snel en nauwkeurig identificeren hemorragische en ischemische beroertes is van vitaal belang in de zorg voor de patiënt. CT perfusie scans bijzonder nuttig dit gebied. Deze studies document de bloedtoevoer naar de hersenen, bij een juiste traden ze kunnen levensreddend voor slachtoffers van een beroerte zijn.

Vestigen IV Toegang en Start Vloeistoffen

Het proces begint met het plaatsen van een 18-gauge naald IV in de antecubitale fossa van de rechterarm. Als de rechter arm niet kan worden geopend, is de linkerarm gebruikt. De rechterarm vermijdt vullen links brachiocephalic ader met een geconcentreerde contrastmiddel. Een 1,5 ml / kg / uur infusie van fysiologische zoutoplossing wordt dan gestart, volgens de uiteengezet door Dr Wade Smith en zijn team van de afdeling Neurologie aan de Universiteit van Californië in San Francisco protocol.

Routine Noncontrast Head CT

Voorafgaand aan het plaatsen van de patiënt in een 64-slice CT-scanner, is haar hoofd naar voren gekanteld. Dan noncontrast hoofd CT met grenzend 5 mm dikke plakken wordt verkregen. Noncontrast CT is vooral nuttig voor het identificeren van hemorragische beroertes.

Computed Tomografische Angiografie van Brain and Neck

110 ml van een gejodeerd contrastmiddel wordt via de perifere IV met een snelheid van 4 ml / s. Na 20 seconden wordt de patiënt vervolgens opnieuw gescand met de instellingen op "3: 1 staanplaats, sectie dikte 1,25 mm, 120 kV, 170 mas" volgens het protocol van Dr Smith en zijn team.

CT perfusie Image Acquisition

Na noncontrast hoofd CT en CTA uitgevoerd, wordt een dynamische CT perfusie studie verkregen. 40 ml van een ionogeen contrastmiddel toegediend met een snelheid van 4 ml / s, gevolgd door een 9 seconden vertraging. De patiënt wordt vervolgens gescand in totaal 40-60 seconden. De scanner instellingen voor dit protocol zijn 'gezichtsveld, 25cm; 120kV; 30-60mA; matrix, 512x512; " zoals uiteengezet door Dr Heidi Roberts, een radiotherapeut aan de Universiteit van Californië in San Francisco, en haar team. De omschakeling tabel techniek kan worden gebruikt voor deze scan. Twee afzonderlijke anatomische bestemmingen 2 cm dik, elk verdeeld in 1-cm gebieden kunnen tegelijkertijd worden afgebeeld, met de scanner "schakelen" heen en weer tussen de twee gebieden. Deze techniek zorgt voor twee weergaven typisch in het midden cerebrale slagader gebied. Favoriete locaties zijn de insula / basale ganglia gebied en het centrum semiovale en diepe witte stof.

Image Analysis bij Workstation

Alle beelden worden overgebracht naar een werkstation. CTA maximale intensiteit projecties ook wel bekend als MIP beelden en hersendoorbloeding kaarten worden gegenereerd. Deze beelden worden vervolgens naar het Picture Archiving and Communication System (PACS) voor analyse toegevoegd door een radioloog. De perfusie studies zijn zorgvuldig voor cerebrale doorbloeding (CBF), cerebrale bloedvolume (CBV) onderzocht, en de gemiddelde looptijd (MTT), of de tijd die nodig is om het bloed te stromen door weefsel. Een abnormale CBF is nuttig voor het identificeren van het centrale deel van een infarct die meestal permanent is beschadigd, terwijl de CBV en MTT helpen lokaliseren beschadigd maar potentieel levensvatbare weefsel.

Speciaal gebruik voor perfusiestudies

Een penumbra is de term gegeven wanneer het CBV of MTT afwijking groter is dan de CBF afwijking. Deze discrepantie geeft aan dat weefsel in de infarct redden waard kan zijn. CT perfusie studies zijn dus gebruikt voor medische interventie (dwz, trombolytische behandeling met medicijnen) ook buiten de aanbevolen tijdsinterval voor de behandeling van een beroerte.