Pelvic Pain Help

Bekkenpijn is normaal gesproken in het gebied onder de navel en tussen de heupen. De pijn kan duren zes maanden of langer en hetzij een symptoom van een ziekte of een medische aandoening zelf. Als de bron van de pijn te vinden, is behandeling die de oorzaak van de pijn. Als er geen bron wordt gevonden, pijnbestrijding is de behandeling.

Symptomen

Bekkenpijn kan worden gekarakteriseerd op verschillende manieren. Symptomen kunnen zijn: een vaste of constante pijn, pijn die komt en gaat, scherpe pijn of een doffe pijn, en een zwaar gevoel diep in het bekkengebied. Andere symptomen kunnen pijnlijke geslachtsgemeenschap of pijn tijdens de stoelgang. Pijn bij het zitten of bij het staan ​​voor lange periodes. De pijn kan variëren van een ergernis tot zo ernstig het interfereert met het werk of de slaap.

Oorzaken

Bekkenpijn kan vele oorzaken, waaronder endometriose, bekken ontstekingsziekte, vleesbomen, prikkelbare darm syndroom en interstitiële cystitis hebben. Uw arts zal willen testen doen om uit te vinden van de oorzaak van de pijn in het bekken. Een inwendig onderzoek zal uitwijzen of er afwijkingen aanwezig zijn en kunt u uw arts vertellen als u pijn voelt en wat voor soort pijn tijdens het examen. Culturen kan worden genomen van de baarmoederhals of de vagina te controleren op eventuele infecties of soa. Uw arts kan röntgenfoto's, een CT-scan of MRI om te bestellen aan een abnormale groei zien.

Behandelingen

Als uw arts de oorzaak van uw pijn in het bekken kan vinden dan de behandeling zal zich richten op de oorzaak. Als er geen onderliggende oorzaak wordt gevonden, de behandeling draait om het beheren van uw pijn. Over-the-counter pijnstillers zoals Advil en Nurofen kunnen helpen verlichten de pijn. Hormoonbehandelingen, zoals de pil kan worden voorgeschreven als uw pijn in het bekken is gekoppeld aan uw menstruele cyclus. Bepaalde antidepressiva zoals amitriptyline of nortriptyline lijken pijnstillende voordelen. Rekoefeningen en massage therapie kan bekkenpijn te verzachten. Als je pijn wordt geassocieerd met depressie, kan begeleiding onderdeel van uw behandeling geworden. Soms stress kan ertoe leiden dat u te scherpen en verergeren pijn in het bekken. Vind manieren om te ontspannen met meditatie of ontspanning tapes.