Pediatrische Tandheelkunde Procedures

Het uitleggen van de Procedure

Pediatrische tandartsen krijgen speciale training in het verlichten van de angst van een kind over bezoeken aan de tandarts. Ze werken hard om het comfort van een kind te verzekeren tijdens tandheelkundige ingrepen door het verstrekken van een kindvriendelijke omgeving. Een tandarts begint meestal door uit te leggen hoe de tandheelkundige instrumenten zullen worden gebruikt. De tandarts vertelt vervolgens het kind welke procedures zullen worden uitgevoerd en hoe ze zullen worden uitgevoerd. De tandarts geeft antwoord op vragen van het kind zou kunnen hebben. Lichaamstaal wordt gebruikt om een ​​kind te verzekeren. Het aanbieden van grote, warme glimlach en praten met het kind in een langzame, zachte stem kan een kalmerend effect hebben. Een goede tandarts kan omgaan met angstige, onwillige kinderen in een geduldige en vriendelijke manier.

Kalmerende Technieken

Sommige tandartsen vragen ouders in de wachtkamer te blijven tijdens tandheelkundige procedure van een kind. Ze denken dat ze het gedrag van een kind te controleren beter als de ouder niet aanwezig is. Er zijn verschillende technieken die pediatrische tandartsen gebruiken om een ​​angstig kind te kalmeren. Het aanbieden van positieve bekrachtiging wanneer een kind samen door het houden van zijn of haar mond wijd open en de volgende richtingen is een manier om een ​​kind te kalmeren. Afleiding is een andere methode die wordt gebruikt door tandartsen en hun assistenten om een ​​kind te kalmeren tijdens een tandheelkundige procedure. Dit geeft ook het kind in de gelegenheid om naar de tandarts te kennen. De tandarts zou kunnen praten over school vrienden, een favoriet speeltje, de familie huisdier of een sport waarin het kind deelneemt. Spraakbesturing is een andere techniek om de aandacht van een moeilijk kind te krijgen. De tandarts spreekt tot het kind in een vriendelijke maar stevige toon van de stem.

Sedatie

Terwijl heel jonge kinderen bang zou kunnen zijn als ze naar de tandarts, de meeste kinderen werken voor tandheelkundige ingrepen. In sommige gevallen kan een pediatrische tandarts kiest om sedatie te gebruiken om pijn en ongemak van een tandheelkundige procedure te minimaliseren. Volgens de Amerikaanse Vereniging van Anesthetists (AANA), bewuste sedatie is een veilige optie voor patiënten die kleine ingrepen. Deze vorm van sedatie wordt ook beschouwd als veilig voor kinderen wanneer het wordt toegediend door een pediatrische tandarts die volgt op de sedatie richtlijnen van de American Academy of Pediatric Dentistry. De techniek maakt het mogelijk een kind om zijn of haar ogen open te houden en te spreken tijdens de tandheelkundige behandeling. In de meeste gevallen worden de geneesmiddelen oraal toegediend. Kalmerende middelen worden gebruikt om het kind te ontspannen, waardoor slaperigheid. Verzekeringsmaatschappijen hebben vaak geen vergoeding voor tandheelkundige ingrepen uitgevoerd onder algemene verdoving te keuren. Daarom is de enige manier waarop een tandarts kan een onwillige of angstig kind te behandelen is om sedatie te gebruiken. Evaluatie vóór het toedienen van sederende drugs omvat nauwkeurig onderzoek van de medische geschiedenis van een kind en de huidige medicatie en allergieën. Hartslag, bloeddruk en ademhaling van een kind worden nauwlettend gevolgd, terwijl onder sedatie. Bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, braken en hoofdpijn.