Pediatrische en Orthopedische Foot Problemen

Pediatrische en Orthopedische Foot Problemen

Voetproblemen bij zuigelingen en jonge kinderen algemeen goed reageren op pediatrische orthopedische procedures, van externe manipulatie chirurgie. De aard van de behandeling afhankelijk van de ernst van het probleem en de kans op herhaling. Volgens Pediatric Orthopedie, manipulatie alleen zelden brengt ware permanente correctie van een ernstige misvorming, en ouders die aandringen op corrigerende oefeningen kunnen leiden tot de toestand van hun kind te verergeren of zet het kind een verhoogd risico op het bot dislocaties.

Oorzaken

Sommige voet misvormingen bij de geboorte hebben geen genetische oorzaak, maar eerder komen van de druk in de baarmoeder. De misvormingen zal ofwel zelf de correcte tijd op een natuurlijke of reageren op externe manipulatie. Andere voorwaarden, echter optreden als gevolg van een genetische fout die programma's van de voeten tot aan de misvormde posities als de "normale" degenen zoeken. Voeten met deze genetische aanleg soms terug naar hun misvormde staat ook na het voltooien van een cursus van corrigerende manipulatie, waardoor een operatie noodzakelijk zijn voor permanente verbetering.

Soorten

Gemeenschappelijke genetische voet misvormingen gezien bij kinderen omvatten club voet, valgus voet, macrodactyly en ectromelia. Club foot beschrijft een toestand waarin een of beide van de voetjes bocht naar binnen, waardoor het kind op de buitenkant van de voet in plaats van de zolen lopen. Valgus voet presenteert met de voeten naar buiten gedraaid, in plaats van naar binnen. Macrodactyly veroorzaken dat teen aanzienlijk groter dan de andere tenen van de voet groeit, vervormen de beenderen die teen en de omliggende tenen. Ectromelia voorkomt de botten in het middendeel van de voet van de vorming normaal.

Manipulatieve Behandelingen

Externe manipulatie kan succesvol te behandelen pediatrische orthopedische aandoeningen zoals klompvoet, vooral wanneer deze wordt uitgevoerd als snel na de geboorte mogelijk, volgens Johns Hopkins Medicine. Corrigerende casting geldt externe druk om voorzichtig manipuleren van de botten van de voeten in de juiste positie. De chirurg past vervolgens een reeks van opvolgend werpt in de voet over de volgende 2-3 maanden. Blijft gebruikmaken van de nacht spalken, corrigerende schoenen en stretchoefeningen kunnen extra voordelen bieden.

Chirurgische Behandelingen

Johns Hopkins Medicine merkt op dat terwijl casting corrigeert voetvervormingen ongeveer een derde van de tijd, ernstige of terugkerende gevallen is chirurgisch ingrijpen noodzakelijk. Chirurgen verlengen de pezen de ribben verbonden met de spieren zodat de voet permanent kunnen vestigen in een normale positie. Pediatrische Orthopedie voegt eraan toe dat een procedure genaamd een talo-calcaneale intussuseption hervormt de botten te helpen bij normaal wandelen. De keuze van chirurgie voor andere aandoeningen, zoals ectromelia, afhankelijk van welk groeistadium de patiƫnt bereikt.

Overwegingen

Ouders kijken naar de correctie-opties voor hun kinderen moeten beslissen over de mate en duurzaamheid van de correctie een succesvol resultaat vormt. Manipulatie alleen al kan voldoende zijn voor het doel van het voorkomen van amputatie te bewijzen, maar "succes" in termen van voeten die normaal uitzien en goed functioneren meestal impliceert een chirurgische aanpak. Volgens Pediatric Orthopedie, zelfs de meest conservatieve pediatrische orthopedisch chirurgen raden chirurgie dan manipulatie voor 40 procent van hun patiƫnten.