Pediatric Leukemie Symptomen

Pediatric Leukemie Symptomen

Volgens de American Cancer Association, leukemie is de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen. Van kinderen met kanker, een op de drie heeft leukemie. Leukemie begint in het beenmerg, als abnormale witte bloedcellen worden aangemaakt. Deze slechte cellen hebben geen ruimte laten voor de gezonde bloedcellen om hun werk te doen. Als u een pediatrische leukemie symptomen bij uw kind opmerkt, ziet een arts meteen. Hoe eerder de artsen vangen, hoe meer kans je kind heeft om te overleven.

Bloedarmoede

Witte en rode bloedcellen in het beenmerg, de zachte binnenste gedeelte van het bot. Rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor uitvoering van zuurstof van de longen naar andere delen van het lichaam. Wanneer uw kind leukemie heeft, worden de rode bloedcellen niet zo snel, omdat de witte bloedcellen zijn op overgroei mode geproduceerd. Dus zonder voldoende rode bloedcellen, kunnen ze voelen zich moe en buiten adem. Hun lichaamsweefsels niet ontvangt genoeg zuurstof, een aandoening bekend als bloedarmoede.

Koorts

Witte bloedcellen normaal helpen om infecties te bestrijden. En hoewel kinderen met leukemie een groot aantal daarvan, worden deze cellen abnormaal beschouwd. Dus ze hebben niet dezelfde infectie te bestrijden macht als hun normale tegenhangers. In feite, soms zijn deze abnormale witte bloedcellen los een chemische stof die het kind veroorzaakt een koorts krijgen.

Blauwe plekken en Bloeden

Nogmaals, de overmatige groei van witte bloedcellen is om hier de schuld van. In deze situatie menigte de witte bloedcellen uit bloedplaatjes, die ook worden geproduceerd in het beenmerg. Telkens als je een snee of een bult, het is de bloedplaatjes dat een stolsel te vormen en houden u van het continu bloeden. Kinderen met leukemie hebben een tekort aan bloedplaatjes, dus er kan overmatig bloeden van kleine snijwonden, neusbloedingen of bloedend tandvlees tijdens het poetsen van de tanden.

Verlies van eetlust

De lever en milt kan vergroot met een verzameling van leukemie cellen. Het kan uw kind lijkt alsof ze een opgezwollen buik. Als de milt en de lever worden groot genoeg is, kunnen ze op tegen de maag. Als gevolg hiervan kan het kind niet eten zo veel als ze normaal doet, en je kan ook merken gewichtsverlies.

Gezwollen lymfeklieren

Lymfeklieren zijn boonvormige klieren gelegen in verschillende delen van het lichaam met inbegrip van in de nek, in de oksels en langs het sleutelbeen. Het filter dode bacteriƫn en virussen en deze uit het lichaam. Bij kinderen, een opgezwollen lymfeklier is vaak een teken dat ze vechten een infectie. Maar omdat sommige vormen van leukemie uitgezaaid naar de lymfeklieren, dit kan ook worden aangemerkt als een pediatrische leukemie symptoom.