Pediatric Ball Övningar för Skolios

Skolios är en onormal lateral, vanligtvis S-formad kurva i ryggraden, och det är ofta upptäcks i tonåren eller barndomen, när benen fortfarande formning och växande. Skolios förekommer hos cirka 2 procent av befolkningen, och orsaken oftast inte är känd. Även sann behandling av skolios kräver tillbaka stagning eller operation för att förhindra kurvan progression, de flesta människor med skolios har kurvor som inte är tillräckligt allvarliga för att motivera någon behandling. Men övningar för att stärka omgivande vävnad och muskler har rekommenderat att bibehålla konditionen och förbättra livskvaliteten.

Typer av Ball Övningar

Sjukgymnaster och annan vårdpersonal använder terapi boll övningar för att reparera eller stärka muskler och vävnader efter skada eller operation eller på grund av kroniska sjukdomar som skolios eller artrit. En del av dessa övningar kan genomföras hemma efter tillräcklig utbildning med en sjukgymnast.

Motion boll rutiner specifika för ryggmusklerna runt ryggraden börjar ofta med ben, armar och ryggresning. Genom att balansera med magen på bollen, kan en person sträcka armar och ben eller rulla kroppen över bollen för att förlänga muskler, vanligen i 3-5 uppsättningar av 10 repetitioner.

Förutom förlängningsövningar, är rutiner som riktar sig mot triceps, nacke och rygg utförs när personen sitter och balanserar på en terapi boll. Några exempel på detta ljus, vikt-styrketräning är bakåt arm lockar och enarroddrörelser, vilket både tonen triceps så att stammen tas bort av ryggmuskulaturen vid lyft eller använda armmuskler, och sitta parallella böjar. Parallella böjar börjar med en person som sitter på en övning boll och böjning i midjan att linda armarna runt låren och nå för golvvikter; denna rörelse sträcker ryggen och gör det möjligt för personen att tona tillbaka och arm muskler tillsammans. Med hjälp av en övning boll för balans i dessa två huvudsakliga sätt gör motstånd och muskel förstärkning som kan minska smärta i samband med successivt kurviga spinal ben hos unga vuxna med skolios.