Patiënt Overdracht Technieken Van bed naar stoel

De techniek voor het overbrengen van een patiënt van een bed naar een stoel afhankelijk van de patiënt en zijn vermogen om gewicht te dragen en te helpen bij de overdracht. Speciale aandacht moet worden besteed voor patiënten die verlamd zijn of verwondingen aan ledematen. Soms het gebruik van een takel of andere machines voorkeur zal.

Basic Method

Patiënten moeten alleen de OK hun arts worden bewogen. Vanwege het risico van letsel aan zowel patiënt als zorgverlener, hebben sommige organisaties een "Nee Lift" beleid ingesteld, waarbij patiënten niet handmatig kan worden overgedragen, maar alleen door middel van mechanische lift stoelen of takels.

Als u hebt vastgesteld dat het OK is om de patiënt handmatig overzetten, uit te leggen aan de patiënt wat je van plan bent te doen. Plaats de stoel tegenover het bed of in een hoek van 45 graden aan het bed. Als de patiënt in een rolstoel, blokkeren de wielen van de stoel. Zorg ervoor voetsteunen van de rolstoel worden verplaatst uit de weg.

Zorg ervoor dat het bed in de laagste stand en eventuele zijhekken worden verlaagd. Verhoog het hoofdeinde van het bed naar de hoogste positie van de patiënt zal tolereren.

Help de patiënt roll op zijn zij, met uitzicht op de stoel. Plaats een arm onder de schouders van de patiënt en de andere over zijn dijen. Swing zijn benen over de rand van het bed en hem te helpen in een zittende positie.

Sla je armen om de romp van de patiënt en hem helpen om te verhuizen naar de rand van het bed. Als het mogelijk is, hebben hem beide voeten plat op de vloer. Plaats een voet in de voorkant van de tenen van de patiënt en brace je knie in de voorkant van zijn been. Als hij in staat is, vraag hem om een ​​hand over je schouder te zetten.

Vraag de patiënt om zijn handen op de rand van het bed te zetten en af ​​te duwen. Houd je knieën licht gebogen. Als hij duwt, strek je knieën en heupen, het opheffen van de patiënt. Spil in de richting van de stoel. Houd je rug zo recht mogelijk.

Vraag de patiënt om de armen van de rolstoel te begrijpen wanneer hij voelt de stoel tegen de achterkant van zijn benen. Houd uw rug recht en buig je knieën als je hem laten zakken in de stoel.

Help de positie van de patiënt comfortabel in de stoel. In een rolstoel, op de juiste positie van de voetsteunen.

Alternatieve Methoden

Misschien een overdrachtband (ook wel loop band) rond de romp van de patiënt om te helpen bij de overdracht. Voor grotere patiënten of voor extra stabiliteit, kunnen twee mensen te helpen met de overdracht. In dit geval, een persoon helpt de patiënt zwaaien zijn benen over de rand van het bed, terwijl de andere hem helpt te verhogen in een zittende positie. De twee zorgverleners ondersteunen van de patiënt tussen hen als ze tillen en kantel hem tot aan zijn rug is aan de stoel, dan helpen zowel hem te laten zakken in de stoel.