Pathofysiologie van Metabolic Bone Disease

Het menselijk skelet bestaat uit een netwerk van botten die een ondersteunend frame van het lichaam verschaffen. Als het lichaam ouder wordt, kan dit kader minder goed in staat om de benodigde voor verdere groei en sterke materialen te vervaardigen geworden. De World Health Organization geeft osteoporose als de meest voorkomende vorm van metabole botziekten. De pathofysiologie van botafbraak kan variëren, afhankelijk van het type van deficiëntie betrokken.

Metabolic Bone Disease

De pathofysiologie van metabole botziekte is verbonden voedingstekorten dat een tol tijd hebben op het lichaam. In sommige gevallen, kunnen genetische defecten ook leiden botziekte ontwikkelen. Botstructuur het lichaam afhankelijk van de beschikbaarheid van bepaalde voedingsstoffen die nodig zijn functioneren te ondersteunen. Calcium, fosfor en vitamine D zijn de essentiële mineralen nodig voor gezonde stofwisseling. Metabolische botziekte omvat een reeks bot gerelateerde aandoeningen, waarvan sommige osteoporose, rachitis en osteogenesis imperfecta, osteoporose zijn de meest voorkomende vorm.

Primaire Invloeden

Personen die lijden aan metabolische botziekte in de vorm van osteoporose ondergaan een vermindering van botmassa en dichtheid. Botstructuren worden poreus en licht in gewicht. Als het lichaam ouder, het risico op osteoporose toe. Premenopauzale vrouwen zijn bijzonder gevoelig voor vermindering van botmassa als gevolg van de hormonale veranderingen die plaatsvinden gedurende deze tijd. De pathofysiologie van osteoporose is gerelateerd aan de hoeveelheid botmassa gemeten gedurende ontwikkelingsjaren een persoon. Zoals piekbotmassa van een persoon wordt bereikt door de leeftijd van 30, deze massa, dichtheid en sterkte factoren vormen het decor voor hoe goed het lichaam zal aanpassen tijdens het verouderingsproces.

Secundaire Invloeden

De secundaire factoren betrokken bij de pathofysiologie van metabole botziekte betrekking op andere onderliggende aandoeningen die bijdragen aan de ontwikkeling. Chronische aandoeningen zoals het syndroom van Cushing, hyperthyroïdie en anorexia nervosa kan de hoeveelheid mineralen nodig voor gezonde botmetabolisme en functie afbreken. De voortdurende behoefte aan bepaalde voorgeschreven medicijnen, zoals schildklierhormonen of steroïden, kan ook bijdragen aan verarmd mineraalvoorraden. Andere aandoeningen, zoals alcoholisme, vitamine D deficiëntie en malabsorptie syndromen kunnen het lichaam vatbaar maken botmetabolisme tekortkomingen.

Voedingsfactoren

Ontoereikende hoeveelheden vitamine D in het dieet een hoofdzakelijk bijdraagt ​​aan de pathofysiologie van metabole botziekte. De aanwezigheid van vitamine D is essentieel voor gezonde botmetabolisme processen been calcium reabsorptie processen niet kan plaatsvinden mee. Calcium en eiwit gebreken kunnen ook bijdragen aan slijtage aangezien deze ook nodig materialen. De afwezigheid van andere essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine C en K, fosfor, zink en mangaan kan bijdragen aan vertraagde stofwisseling functies.

Lifestyle Factors

De pathofysiologie van metabole botziekte kan zich ontwikkelen wanneer de werkzaamheid behorende gewoonten ontbreken binnen levensstijl van een persoon of wanneer bepaalde gewoonten dragen bij aan een verminderde bot functie. Personen die een zittend leven leiden mogen botstructuren beroven van benodigde functies mobiliteit, zoals lichamelijke activiteit kan zowel als stand te houden bevorderen botmassa. Alcoholisme is een andere risicofactor die bijdraagt ​​aan verminderde botmassa, met maar liefst 28-52 procent van de gewone drinkers ontwikkelen osteoporotische botaandoeningen. Gebruikelijke nicotine werkt ook het botmetabolisme processen die onderhoud en de groei beïnvloeden.