Pathofysiologie van Advanced Lung Disease

Volgens de American Lung Association, longziekte is verantwoordelijk voor wel 1 op 6 sterfgevallen in de Verenigde Staten. Het omvat aandoeningen zoals kanker, astma en virale infecties. In de gevorderde stadia van de longziekte, meetbare veranderingen plaatsvinden in de fysiologie van een patiënt. Deze omvatten (maar zijn niet beperkt tot) metabolische functie, spiermassa, zwakte, ontsteking en hypertensie.

Metabolisme

Metabolisme verwijst naar de chemische processen die zich in het lichaam die resulteren in verandering. Al deze processen vereisen energie om de wijziging plaatsvindt. Sommige mensen gebruiken veel energie zeer snel en hebben een hoge stofwisseling, terwijl anderen niet gebruiken zoveel energie en hebben een lage stofwisseling. In advanced longziekte, het lichaam moet veel harder werken om een ​​voldoende hoeveelheid zuurstof. Volgens Dr Lisa Bellini, auteur van Nutritional Ondersteuning in Advanced Lung Disease, dit resulteert in een verhoogde stofwisseling en voedingstekorten. De aandoening wordt pulmonale cachexie syndroom en kan in alle soorten longziekte.

Zwakte en vermoeidheid

Wanneer het zuurstofgehalte te laag worden, kunnen de spieren en andere lichaamsweefsels niet bijbenen de eisen die aan hen. Dit komt doordat zuurstof nodig om adenosine tri-fosfaat (ATP) moleculen die uiteindelijk in een complexe reeks chemische reacties bekend als de Krebs Cyclus over energie de cel gebruikt vormen. Aangezien er weinig zuurstof vertaalt naar weinig energie, geavanceerde longziekte patiënten ervaren zwakte en vermoeidheid.

Spiermassa

Degenen met gevorderde longziekte kan het moeilijk vinden om voldoende lichaamsbeweging te krijgen, omdat het wordt zo moeilijk om voldoende zuurstof te krijgen tijdens fysieke activiteit. Omdat spieren minder vaak of kortere tijdsperioden worden gebruikt, uiteindelijk atrofie en zwakker worden. Dit, wanneer gekoppeld aan verhoogde metabolische behoeften kan resulteren in gewichtsverlies.

Ontsteking

Veel soorten longziekte gerelateerd aan pleuritis, of ontsteking van het slijmvlies van de longen. Het komt omdat de bacterie, virus of ander middel geassocieerd met de longziekte irriteert het oppervlak van het borstvlies, de bekleding van de longen. Deze irritatie leidt tot pijn die erger wordt als de patiënt hoest. In aanvulling op de ontsteking, sommige soorten longziekten veroorzaken ook vocht op te bouwen in de aveoli, die kleine met lucht gevulde zakjes van weefsel waar de kooldioxide / zuurstof-uitwisseling gebeurt zijn.

Hypertensie

Volgens de American Heart Association, kan de bloeddruk in de slagaders die de longen leveren stijgen en de patiënt secundaire pulmonaire hypertensie ervaren. Het is bekend als secundaire pulmonale hypertensie omdat de hypertensie is het resultaat van een andere conditie (de longziekte) plaats hartziekten. Men denkt dat dit te wijten is aan vasculaire veranderingen (specifiek, vernauwing en verdikking) die tijdens het verloop van de ziekte.