Parenterale voeding voor Liver Function

Goede voeding moet behouden leverfunctie. Vaderlijke voeding is het verschaffen van nutriënten direct in de bloedbaan. Het doel van het verstrekken van parenterale voeding tijdens stadia van leverziekte is om ondervoeding te voorkomen bij normaal eten is niet van toepassing.

Vaderlijke Nutrition

Vaderlijke voeding is alleen geschikt wanneer interne voeding, of het verstrekken van voedingsstoffen door het spijsverteringskanaal, is niet geldig.

Liver Function

De lever is de grootste klier in het lichaam en bevat twee hoofdonderdelen, de rechter en linker lobben. De belangrijkste leverfuncties te helpen bij het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten, opslag en activeringen van vitaminen en mineralen en uitscheiding van gal. Levercellen en galwegen vormen gal die nodig is voor de absorptie van vet.

Liver Function Nutrition

Handhaven of terug te keren naar een gezonde voeding staat kan ook helpen om de progressie van elke lever aandoening te verminderen. Normale aanbevelingen worden gebruikt om de leverfunctie te behouden, maar verhoogde calorieën en eiwitten nodig in gevallen van een leveraandoening, transplantatie of bestaande ondervoeding zijn.

Leverziekten

De lever speelt een belangrijke rol bij het handhaven van de voedingstoestand. Karakteristieke leverziekten veroorzaken schade aan de galwegen.

Leverziekte parenterale voeding

Parenterale voeding is afhankelijk van de individuele behoeften verzorgd door artsen en diëtisten. In gevallen van een leveraandoening zal vaderlijke voeding voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten te voorzien totdat de normale eten kan worden hervat.