Parathyroidism Foot Pain

Parathyroidism Foot Pain

Parathyroidism, ook bekend als bijschildklier of hyperparathyroïdie, is een medische aandoening waarbij de bijschildklieren functioneren niet goed. De bijschildklieren zijn vier erwt klieren in de hals. Deze voorwaarde kan mond pijn en een reeks andere symptomen.

Bijschildklierfunctie

De belangrijkste functie van de bijschildklieren is een hormoon PTH afscheiden. Je lichaam maakt gebruik van PHT naar de juiste niveaus van calcium en fosfor te behouden in uw bloed.

Parathyroidism Effecten

In parathyroidism, een disfunctie in bijschildklieren, soms kleine goedaardige tumor, oorzaken klieren te veel PTH produceren.

Significantie

Verhoogde niveaus van PTH in het bloed kan ertoe leiden dat uw lichaam om te veel calcium te verwijderen uit je botten, af te zwakken.

Foot Pain

Het proces van het verwijderen van calcium uit de botten die volgt uit parathyroidism pijn, meestal in de ledematen en vaak in de voeten. Bovendien botten verzwakt door parathyroidism zijn bros en kan gemakkelijk breken.

Behandeling

Volgens de National Institutes of Health, worden de meeste gevallen van parathyroidism behandeld door een operatie aan de slecht functionerende schildklier te verwijderen. Er is ongeveer een 95 procent kans op succes-ratio. Bovendien kunnen sommige geneesmiddelen genaamd calcimimetica kunnen deze conditie te verbeteren.