Pancreasinsufficiëntie Borden en symptomen bij volwassenen

Pancreasinsufficiëntie Borden en symptomen bij volwassenen

De alvleesklier is een orgaan in de bovenbuik achter de maag. De alvleesklier is ongeveer 6 tot 8 inch lang bij volwassenen. Het is gevuld met buizen die met elkaar te verbinden tot één opening die gaat in de darm vormen. De enzymen van de alvleesklier stroom door de buizen in de darm waar zij breken de eiwitten, vetten en koolhydraten worden geabsorbeerd door de lichaamsweefsels. Wanneer een persoon een pancreas insufficiëntie, wordt de alvleesklier niet genoeg produceren enzymen en kan leiden tot ondervoeding.

Diarree

Diarree is een van de meest voorkomende symptomen met pancreasinsufficiëntie. Terwijl normale diarree eenvoudig een waterige ontlasting, diarree die uit een enzym insufficiëntie zal vetdruppels in de ontlasting hebben.

Buikklachten

Buikklachten kan optreden van een pancreas insufficiëntie. Het ontbreken van adequate enzymen resulteert in de eiwitten, koolhydraten en vetten van het geconsumeerde voedsel niet beneden goed verdeeld. Sommige mensen kunnen kramp-achtige pijn en anderen kunnen scherpe pijn ervaren. Gastro-intestinale problemen zijn een veel voorkomend symptoom en kan extreme ongemak in de onderbuik veroorzaken.

Abnormale stoelgang

Mensen die geen diarree hebben ervaren kan bleke, stinkende en volumineuze ontlasting hebben. De ontlasting vaak moeilijk te spoelen of te houden aan de zijde van de toiletpot. Er zijn vaak vetdruppels die er uitzien als oliedruppels drijvend in het water na de stoelgang heeft gespoeld. Sommige mensen kunnen ook slijm in de ontlasting.

Onverklaarbaar gewichtsverlies

Het gewichtsverlies geassocieerd met een pancreas insufficiëntie plotseling optreden. Mensen die gewicht te verliezen te ervaren zal een reden zijn voor het gewichtsverlies optreden niet hebben. Ze zullen normaal gesproken nog steeds een goede eetlust en regelmatig te eten, maar omdat het lichaam niet absorberen voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten, zullen zij afvallen.

Winderigheid

Winderigheid is gewoon gas. Mensen die lijden aan een pancreas insufficiëntie kan frequente winderigheid ervaren. Vaak zal dit gepaard gaan met buikkrampen en uiterst ongemakkelijk. Er zijn over-the-counter medicatie zoals GasX en Beano die kunnen helpen vermindert de pijn.