Pain Relief voor Oorpijn

Een kloppende, stekende of brandend gevoel in het oor die aanhoudt gedurende meerdere dagen wordt veroorzaakt door een oorontsteking, waardoor matige tot ernstige pijn oorpijn. Om de pijn te verminderen, zachtjes druk door de buitenkant van het oor, met pijnstillers voorgeschreven extra verlichting. Als de pijn te hevig wordt medische hulp ten zeerste aan te raden om te verminderen of te elimineren oorpijn pijn.

Gebruik een koud kompres

Koude kompressen of een nat, koud washandje kan oorpijn pijn te verminderen. De National Institutes of Health (NIH) wordt aanbevolen door een koude doek of verpakking naar de oorschelp voorzichtig aanbrengen van druk gedurende 20 minuten. Het toepassen van koude druk kan het verbranden of kloppend gevoel in het oor te verminderen.

Gebruik pijnstillers

Paracetamol of ibuprofen vermindert ook oorpijn pijn. Over-the-counter (OTC) merken van paracetamol en ibuprofen behoren Tylenol en Advil. Als de persoon met oorpijn pijn is een kind, gebruik paracetamol of ibuprofen voor kinderen plaats. Beide geneesmiddelen tijdelijk verminderen pijn in de spieren en zenuwen.

Medische hulp zoeken

Als de pijn niet verdwijnen, medische hulp inroepen. Volgens eMedicineHealth.com, kan een arts antibiotica, een decongestivum, of op recept pijnstillers voorschrijven. Antibiotica verminderen oorpijn pijn door het doden van de bacteriƫn die de pijn veroorzaakt, terwijl decongestiva verminderen slijm opbouw in het oor. Recept pijnmedicatie wordt gebruikt om de steken of branderig gevoel tijdelijk verminderen binnenkant van het oor.