Pain Relief Samenstelling Met behulp van Eucalyptus Oil

Eucalyptus, of gom boom, heeft meer dan 600 soorten en is de meest voorkomende boom in Australië, maar is te vinden op andere locaties, zoals Californië. De olie wordt gewonnen door het stomen van de bladeren en heeft een verscheidenheid aan medicinale doeleinden.

Hoe het werkt

Eucalyptus olie verhoogt eigenlijk de bloedtoevoer, waardoor zuurstofrijke bloed haasten om een ​​bepaald gebied die helpt om te helpen bij pijn en ontsteking te verminderen. Overmaat aan zuurstof versnelt het genezingsproces en helpt het lichaam bij het bestrijden van infecties en ongemak. Eucalyptus olie heeft ook kalmerende eigenschappen die helpen om de spierspanning die hoofdpijn of stijfheid kan veroorzaken in het lichaam te verlichten.

Decongestivum

Door de anti-inflammatoire eigenschappen, wordt eucalyptusolie vaak gebruikt als een decongestivum, zowel via zuigtabletten, inhalatiemiddelen of pillen. De eucalyptus olie zal helpen om de ontstoken neus verminderen en hulp te bieden sinus pijn lijden (zie link in de referenties). De geur van eucalyptus olie is een effectieve manier te helpen verminderen sinus druk en pijn ook.

Artritis

Bovendien kan eucalyptusolie worden gebruikt om verlichting van de pijn bij artritis. Lokaal toegepast, zal de olie helpen verminderen zwelling in de gewrichten en de bloedsomloop, waardoor wordt bijgedragen aan vermindering van de pijn.

PMS

Volgens de FreePatantOnline.com, is een mengsel van verschillende essentiële oliën (eucalyptus, citroen, aloë vera, etc.) dat, mits goed gemengd en lokale toepassing kan pijn en ongemak van menstruele krampen en pijn. In onderzoek van deze website, de pijnstillende effecten duurde enkele uren na het aanbrengen, ondanks de verschillende concentraties van de oliën.

Dental

Eucalyptus olie wordt ook gebruikt in de tandheelkundige toepassingen en in mondspoelingen te ontsmetten en verlichten kleine tandvlees en pijn in de mond. In feite, eucalyptus olie is een van de ingrediënten in Listerine, evenals in andere tandheelkundige preparaten (zie link met referenties).

Wonden

De bacteriedodende eigenschappen van eucalyptus olie zal helpen om de genezing te verkorten en te desinfecteren huidwonden en insectensteken. Simpel gezegd een paar druppels van de olie op een schone doek en van toepassing zijn op het gebied voor een snelle verlichting van de pijn.

Overwegingen

Raadpleeg uw arts voordat u begint met een nieuw medicijn routine of het toevoegen van een etherische olie aan uw programma, zo zal hij weten of er sprake is van contra-indicaties die u nodig hebt om bewust te zijn van voordat u begint. Informeer uw arts onmiddellijk van alle bijwerkingen kunnen optreden, zoals huiduitslag of galbulten.