Pacemaker Definition

Je hart bevat een natuurlijke pacemaker die bekend staat als de sinusknoop. Volgens de American Heart Association, de sinusknoop helpt om elektrische impulsen te creëren. Deze impulsen zijn wat maakt uw hartslag. Als je natuurlijke pacemaker defect raakt, kan uw hart te snel of langzaam kloppen, of onregelmatig kloppen. U moet dan een kunstmatige pacemaker te helpen je hart regelmatig verslaan.

Definitie

Volgens de Mayo Clinic, een kunstmatige pacemaker is een apparaat "over de grootte van een zakhorloge. Dit kleine apparaat geplaatst dicht bij je hart. Een pacemaker kan permanent of tijdelijk zijn. Om voor een pacemaker om te werken, moet de batterijen om elektrische impulsen te sturen naar je hart. In de buurt van je hart wordt geplaatst een elektrode die elektrische ladingen van een draad om je hart te pieken.

Redenen

Er zijn verschillende redenen voor u om een ​​pacemaker nodig. U kunt een tijdelijke pacemaker nodig heeft na een hartaanval om uw hartslag te reguleren. Als een pacemaker permanent nodig is, kan het voor de behandeling van hartfalen of een langzame hartslag te behandelen, in een aandoening bekend als bradycardie. Volgens de Heart Rhythm Society, kan een pacemaker nodig zijn om ervoor te zorgen dat je hersenen en organen voldoende zuurstof krijgt via de gereglementeerde pompen van je hart.

Hoe het werkt

Een kunstmatige pacemaker werkt door het nabootsen van je natuurlijke één. Door het corrigeren van foutieve signalen in je hart, kan een kunstmatige pacemaker een trage hartslag versnellen. Volgens de Mayo Clinic, kan een pacemaker zelfs gelijke tred te houden met de snelheid van de beweging van uw lichaam. Bijvoorbeeld, als je oefenen, uw pacemaker zal uw hartslag te verhogen om de productie van zuurstof te helpen in je lichaam.

Risico's

Hoewel complicaties zeldzaam zijn, kunnen ze voorkomen. Complicaties kunnen omvatten een infectie plaatsvindt ter hoogte van waar de pacemaker is geplaatst. U kunt ook de ontwikkeling van blauwe plekken of ernstige zwelling. Je kan ook een allergische reactie op uw anesthesie, maar dit is meestal onwaarschijnlijk. Andere risico's kunnen onder meer een klaplong en mogelijke schade aan de bloedvaten of zenuwen bij de plaatsing van uw pacemaker.

Voorzorgsmaatregelen

Aangezien de vooruitgang van de technologie, is het onwaarschijnlijk dat elektrische storingen kan uw pacemaker stoppen. Echter, een aantal voorzorgsmaatregelen nog steeds nodig zijn. Als u een mobiele telefoon te gebruiken, niet in het bezit van de telefoon dicht bij uw pacemaker wanneer het op. Uw pacemaker kan de gsm-signaal als een hartslag verkeerd interpreteren. Hierdoor kan de pacemaker symptomen van plotselinge vermoeidheid veroorzaken.

Bij het reizen, geen langzame wandeling door een metaal-detectie-systeem, als uw pacemaker klinkt het alarm uit. Als beveiliging moet een handbediende detector gebruiken, vragen dat ze niet zwaaien de toverstaf te lang in de buurt van uw pacemaker. Carry een ID-kaart voor het geval, te laten beveiliging persoonlijk dat u een pacemaker.

Andere voorzorgsmaatregelen

Mocht u toch een medische procedures die elektromagnetische energie vereisen, laat de arts weet dat je een pacemaker. Sommige procedures, zoals elektrocauterisatie (een operatie gebruikt om het bloeden onder controle), kan de functie van uw pacemaker verstoren. Stroomopwekkingsuitrusting, zoals een motor of generator hoogspanningstransformator kan uw pacemaker verstoren.