Oxygen Bar & Katarakt

Grå starr är en vanlig ögonsjukdom som kan orsaka dålig syn eller blindhet. De kräver ofta operation som ska korrigeras. Emellertid kan syre bar behandling bromsa processen som orsakar grå starr.

Oxygen Bar

Syre barer erbjuder ett sätt för en kund att inhalera koncentrerade mängder syre. Oftast är syre bar behandling erbjuds i special syre barer, men det finns även vissa bärbara syrgasstångprodukter på marknaden. Syre bar ägare hävdar att syre bar behandling ger ett antal hälsofördelar.

Cataract

Grå starr bildar oftast till följd av ålderdom. Eftersom kroppen åldras sina naturliga funktioner börjar avta, och näringsämnen och syre levereras inte för ögonen så snabbt eller i samma mängd. Som näringsämnen minskar, kan ögon cellerna börjar dö. Dessa celler är sedan skjul och kan bygga upp och imma ögat och bildar en katarakt.

Att förhindra grå starr

Trots att Food and Drug Administration inte har utvärderat användningen av syre barer, användare och innehavare av syre barer hävdar att genom att använda en, risken för grå starr kan minskas. Tanken är att, genom att leverera stora mängder syre, är åldrandet avtagit och cellerna i ögonen lever längre. Därför är färre ögonceller skjul, och det är mindre uppbyggd i ögat, vilket minskar risken för grå starr.

Att behandla grå starr

Även syre bar terapi kan hjälpa långsam eller stoppa tillväxten av grå starr, kan den inte minska eller upplösa grå starr som redan har bildats i ögat. De döda celler som orsakar åldersrelaterade grå starr kan i allmänhet endast avlägsnas med kirurgi.