Övningar för RSI på Wrist

Förslitningsskador eller RSI, uppstår när muskler och leder utföra samma uppgifter flera gånger. Sådana skador är vanligast bland människor som arbetar på tangentbord eller på löpande band, men vem som helst kan utveckla en RSI. Det kanske mest ökända RSI är karpaltunnelsyndrom, en kompression av nerver i handleden som leder till domningar, stickningar, smärta och svaghet i händerna. Avancerad RSIs kan kräva operation, men för de drabbade i ett tidigt skede, kan ett antal handledsövningar bidra till att förhindra ytterligare skador.

Handleds Vrider

Denna övning, som utvecklats av noterade karpaltunneln forskaren Dr Houshang Seradge, är utformad för att sätta handlederna genom ett komplett utbud av rörelse. Stå med armarna rakt framför dig, handflatorna nedåt. Flytta bara på handlederna, vrida händerna uppåt så att de bildar en ungefär 90 graders vinkel med armarna. (Det ska se ut som om du försöker driva någon bort.) Sänk händerna på den plana utgångsläge, handflatorna nedåt. Nu gör en stram näve med båda händerna. Endast Again flytta handlederna, svänga dina fisted händer nedåt. Du kommer att känna ett ryck i toppen av underarmarna. Håll denna position och räkna till fem. Slutligen räta händerna igen och slappna av fingrarna och räkna till fem.

Underarms Stretch

Denna övning löser musklerna genom underarmen och handleden. Håll armarna rakt framför dig, handflatorna nedåt. Vänd armarna så att handflatorna är vända uppåt. Flytta bara på handleden, böja en hand så att fingertopparna pekar mot golvet. Med den andra handen, ta tag fingrarna på böjda hand och dra dem mot kroppen. Dra bara tills du känner obehag. Håll i en sekund eller två, släpp sedan. Upprepa med den andra handen. Skaka ur båda händerna.

Stående disk Tryck

Stå vid ett skrivbord eller bord. Placera händerna platt på toppen, med fingertopparna pekar på varandra och tryck nedåt. Du ska känna ett ryck på baksidan av handlederna. Håll i fem sekunder. Ju längre ifrån varandra du placerar dina händer, desto större sträckan.

Finger Drar

Den här är lätt. Bara ge en långsam, mild utåt ryck på alla dina fingrar. Du kan känna eller ens höra en pop. Att göra detta några gånger varje dag kommer, som Män Fitness magazine säger glatt, "hålla carpal tunnlar dator-fit."