Övningar för Hip Joint artrit

De flesta av oss kommer så småningom att få artros i våra leder och höfterna är inte annorlunda. Det är en del av allt äldre. Enligt webbplatsen Obesityhelp.com, "Artros är en degenerativ sjukdom där ledbrosket som smörjer leden och absorberar chock för de rörliga ben eroderar, orsakar smärta och begränsar rörelse." Du kan förbättra din kondition avsevärt genom motion.

Övningar

En sak du vill undvika om du har fått diagnosen hip artrit är promenader överdrivet. Detta betyder inte att du bör undvika att gå helt och hållet. Enligt webbplatsen Hipsandknees.com, "en rapporterad studie i Annals of Internal Medicine, visar 1992 att personer med hip artrit som tvingar sig själva att vara aktiva kan göra bättre i det långa loppet än de som" baby "själva." Med andra ord, är du bättre att tvinga dig själv att gå en liten bit än bara vistas stillasittande. Om du inte flyttar, kommer dina muskler att förtvina och din smärta ökar. Vad du vill fokusera på är att stärka och stretching musklerna som omger dina höftleder så att de kala ben ändarna skaver mindre mot varandra.

Sträck dina hamstrings och fyrhjulingar. Ett enkelt sätt att sträcka på hamstring är att sitta ner med ett ben utsträckt, den andra böjd åt sidan. Haka en handduk runt den förlängda ben fot och luta sig framåt samtidigt förkorta handduken. Du ska känna en sträcka bakom låret. Att sträcka dig quad, bara stå upp, böja ena benet så att hälen uppfyller eller nära ditt skinkan. Ta som foten och känna en sträcka på framsidan av det låret.

Stora styrkeövningar inkluderar benpress, mini knäböj, hip bortförande --- både liggande och stående och kära --- raka benlyft, broar och vadpress.

Förutom att stärka och stretching, måste du göra aerob träning. De bästa alternativen för du simmar, cykling eller den elliptiska --- i den ordningen.

Överväganden

Medan du bör förvänta dig att uppleva muskeltrötthet och ömhet från övningarna som nämns här, tänk på att svår smärta när du tränar eller ökad smärta i leden i sig är ett tecken på att du bör sluta träna. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram. Om du är i smärta efter träning, is leden i 10 till 15 minuter. Värm upp lederna innan du gör de sträckor genom att göra den elliptiska i några minuter.