Övningar för en svällande skiva i ländryggen

Utbuktande skivor i ländryggen uppstår när den yttre brosket som täcker benknotorna tårar. Följaktligen är det gelliknande mitten av skivan tvingas mot den svagare sidan av kotorna, vilket orsakar att skivan att bukta. Detta sätter press på nerverna, vilket sporrar svullnad och smärta. Folk kan få en utbuktande skiva från att lyfta tunga föremål i en besvärlig sätt, eller från en bilolycka. Stretching och styrkeövningar kan lindra smärta och hjälpa till att stödja de svällande skivor.

Om Övningar

De stretching och styrka-building övningar kanske inte lindra smärta omedelbart, även om det är möjligt att uppleva en viss lättnad. Övningarna i första hand är avsedda att bidra till att främja blodflödet till den skadade skivan, samt stretch och bygga upp styrka i ländryggen och angränsande muskler (t.ex. mage, skinkor). Att bygga starkare muskler i dessa områden kommer att bidra till att stödja din utbuktande skiva som det läker.

Om inget annat anges bör varje övning utföras för totalt 10 repetitioner. Försök att hålla varje rörelse i fem sekunder.

Observera att du aldrig ska utföra varje övning där du böjer i midjan och vrida samtidigt. Detta kan förvärra din utbuktande disk skada.

Uppvärmning och stretchingövningar

Du kan värma upp genom att studsa upp och ner på en övning boll eller kanten på en madrass. Dessutom kommer hoppa upp och ner på en liten trampolin hjälpa värma upp ländrygg och angränsande muskler.

Att sträcka, ligga ner på en hård yta med fötterna förlängas. Ta höger knä och sakta dra den mot bröstet, sedan sänka den. Upprepa rörelsen med vänster ben och hålla alternerande tills du gör de rekommenderade 10 repetitioner.

Därefter drar båda knäna mot bröstet samtidigt. Den här övningen kommer att hjälpa till att lossa spända muskler och ligament i nedre ryggen och höften.

Spänna armarna intill kroppen och något vrida knäna till vänster. Upprepa på andra sidan.

Slutligen, liggande på golvet (armarna mot kroppen för support), vrida kroppen åt vänster och utöka höger ben över vänster så långt som möjligt. Upprepa på andra sidan. Denna övning sträcker musklerna på utsidan av nedre delen av ryggen och skinkorna.

Styrka skapande övningar

Liggande på golvet med båda knäna stödda trycker långsamt korsryggen mot golvet. Håll den positionen, och sedan koppla. Denna övning kan vara mycket effektiva för att hantera en utbuktande skiva i nedre delen av ryggen.

Göra benlyft kommer att bygga styrka i buken och nedre delen av ryggen. Med fötterna förlängas, sakta lyfta dem från marken ungefär sex inches och håll den positionen.

Knäböj på en matta eller matta medan stag båda händerna på golvet. Lyft höger ben upp och utvidga den tillbaka så långt du kan. Håll den positionen sedan sätta benet tillbaka. Upprepa samma rörelse med andra benet.

Slutligen ligga på magen och arch ryggen för att stärka musklerna runt din utbuktande skiva. Denna övning hjälper till att lindra spänningen på själva skivan.