Övningar för bättre hållning

Korrekt hållning tillåter kroppen att fungera genom rörelse och viktbärande verksamhet korrekt, medan den minsta påfrestning vid att stödja de muskler och ligament. För att uppnå korrekt hållning, utöva kärnan muskler i kroppen, nämligen nedre delen av ryggen och magmusklerna, är av central betydelse. Det finns många övningar som kan hjälpa hållning, med olika grader av intensitet som passar alla nivåer av fysisk kondition kapacitet.

Katt och ko

Katten och ko stretch - en typisk yogaställning - ökar styrkan i centrala muskler, tar bara några minuter, och inte är fysiskt intensiv.

1) Ställ dig på marken med händerna platt på marken, i linje med armbågarna, och armbågar i linje med axlarna. Knäna bör anpassas till höfterna och smalbenen ska vara platt på marken.

2) Räta ryggraden så att den ligger i linje med huvudet, som sträcker sig ner i linje med bäckenet och höfterna. Slappna av i nacken och hålla den som en del av detta utökade linje.

3) På andas, släpp magen och höja huvudet för att titta upp i taket. Känn rörelsen genom varje benknotorna, som börjar med de lägre kotorna i svanskotan och arbeta upp ryggraden till nacken.

4) På andas ut, suger i magen och arch ryggen uppåt, nästan som en katt. Böj nacken till bröstet. Återigen, gör det långsamt, från svanskotan till nacken.

5) Upprepa flera gånger, vilket gör att andningen är synkroniserad med rörelsen.

Sitt-ups

En annan bra övning är den gamla hederliga sit-up.

1) Ligg på rygg och flytta upp fötterna tills de är ca 8 inches från din glutes.

2) Korsa armarna över bröstet eller placera händerna bakom huvudet så att armbågarna är vinkelräta mot kroppen.

3) Höj din övre och nedre delen av ryggraden från marken tills bara din glutes vidrör marken.

4) Upprepa så många gånger som möjligt.

Sit-to-Stativ

Den här övningen är svår, men bra för att bygga upp styrka i kärnan.

1) Sitt på kanten av en stabil stol (helst inte ett vadd en, eller en med hjul) med fötterna på golvet, något bakom knäna.

2) Stå upp långsamt samtidigt som din nacke och ryggrad rak, och ögonen rakt fram. Ryggen ska inte röra sig.

3) Gå tillbaka till sittande ställning och upprepa flera gånger, långsamt.