Overmatige haaruitval bij vrouwen

Overmatige haaruitval bij vrouwen

Haaruitval is niet de exclusief voor oudere vrouwen. Het kan gebeuren met een vrouw, ongeacht de leeftijd. Iedereen verliest haar op een regelmatige basis, dat is niets aan de hand; Echter, als u grote bedragen verliezen, kan er een onderliggende factor is die het probleem zijn.

Spanning

Als je door een vreselijke beproeving of ondergaan een grote operatie zijn geweest, kan dit je haar veroorzaken om uit te vallen. Traumatische gebeurtenissen kunnen zeker leiden tot haaruitval en het verlies kan aanzienlijk zijn. Krijg je stress onder controle, eet goed en krijg je slaap. Op termijn moet de haaruitval te stoppen en nieuwe haar moet terugkomen in.

Alopecia

Het plotselinge verlies van de meeste, zo niet alle, van het haar kan worden veroorzaakt door een aandoening genaamd alopecia, die kan worden veroorzaakt door reumatoïde artritis, lupus, schildklierziekte en sommigen geloven, stress en trauma. Sommige mensen hebben afwijkingen in hun immuunsysteem die kunnen leiden tot auto-immuniteit. In het geval van alopecia, het immuunsysteem afhangt van de haarfollikels en hen aanvalt, waardoor haar te vallen. In sommige gevallen, het haar groeit weer en in andere gevallen niet.

Telogen Effluvium

Telogene effluvium is een vorm van alopecia, dat wordt veroorzaakt wanneer de hormonen verstoord worden, hetzij door middel van de zwangerschap en bevalling of van het nemen van orale anticonceptiva. Haarverlies is niet noodzakelijk permanent, maar het kan zijn. Het probleem lost zich meestal binnen een paar maanden na de vrouw oestrogeen niveaus krijgen opgelost. Haar groei moet weer normaal en haaruitval moeten verminderen. Telogene effluvium kan ook worden veroorzaakt door metabolische (schildklier) stoornissen of stress.

Vitaminetekorten

Het je ijzertekort (bloedarmoede), kan dit bijdragen aan haaruitval. Je moet voldoende hoeveelheden B-vitamines in je systeem om je haar, nagels en huid te voeden. Biotine is een B-vitamine, die helpt bij het voorkomen van haaruitval en dunner. Artsen raden het nemen van 3 mg per dag, vooral als u niet genoeg B-vitamines krijgen via je voeding. Voedingsmiddelen die B-vitaminen bevatten zijn paddenstoelen, biergist, zalm, wortelen, eigeel, peulvruchten, sardines en bloemkool. Biotine is nodig systeem glucose en vetzuren, die energie produceert vormen.
Als je niet genoeg vitamine A in uw systeem, kan dit leiden tot haaruitval, evenals droge huid en haar, volgens Ezinearticles.com. Echter, te veel vitamine A tot extra haaruitval en andere medische problemen. Wortelen zijn rijk aan vitamine A. Neem contact op met uw arts voordat u supplementen.

Haar Procedures

Als je verliest je haar, kan dit te wijten zijn aan over-processing. Bleken, verven, permanenten, föhnen, het dragen van extensions en / of ontspannen je haar zal uiteindelijk allemaal een tol op je manen. Soms is de schade beperkt is tot gebroken en splitst haren, maar in een worse case scenario, kan het haar in aanzienlijke hoeveelheden vallen. Als u regelmatig draag je haar strak terug in een broodje getrokken, kan dit hard op de haarschacht zijn. Slaap niet met je haar trok zich terug stevig vast.

Het is allen in de genen

Zelfs als je een vrouw bent, kan het zijn dat je bent voorbestemd om je haar te verliezen als gevolg van testosteron gevoeligheid. Het kan in uw genetische code. Er zijn producten op de markt die specifiek voor vrouwen, zoals Rogaine, ter bestrijding van haaruitval en kaalheid zijn.