Overheid richtlijnen voor gezond eten bij kinderen

Overheid richtlijnen voor gezond eten bij kinderen

De overheid adviseert dat kinderen een reeks levensmiddelen, waaronder granen, groenten, fruit, melk, vlees en bonen moeten eten. Ouders moeten ervoor zorgen dat kinderen eten vetarme zuivel en vlees en hun suiker en vast vet inname te beperken.

Aanbevelingen

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw, Voedsel en Voeding Wetenschap spreuken uit zijn aanbevelingen in het programma "My Piramide". Ouders moeten proberen ervoor te zorgen dat de kinderen eten 6 oz. van granen per dag (bij voorkeur volkoren ontbijtgranen en volkoren brood); een scala van groenten (2 1/2 kopjes per dag); 1 1/2 kopjes fruit per dag; drie kopjes melk (vetarme of vetvrije) per dag (twee bekers voor kinderen van 2 tot 8) en 5 oz. een dag van mager vlees of vis. Noten en zaden zijn ook goede keuzes.

Overwegingen

Ouders moeten kiezen voor gezond koken methoden zoals bakken, braden of grillen en vermijd gebakken voedsel.

Oefening

Goed eten is een stap in de goede richting op weg naar een gezond leven, maar de regering is ook van mening dat kinderen meer moeten oefenen. Het suggereert ongeveer 60 minuten van de activiteit per dag op de meeste dagen, maar dit kan onder andere leuke activiteiten zoals dans of skaten.