Overheid Richtlijnen voor de Gezondheidszorg Vergoeding Plans

Het aantal beschikbare gezondheidszorg vergoeding plannen kunnen worden intimiderend. Echter, het is van vitaal belang om uw financiële draagkracht en de gemoedsrust dat u de juiste keuze voor u en uw gezin te kiezen.

Gezondheid spaarrekeningen

Volgens de Internal Revenue Service (IRS), een gezondheid spaarrekening (HSA) is een van belasting vrijgestelde trust of vrijheidsbenemende rekening die u toelaat om financiële bijdragen te gebruiken door u en uw werkgever om uw medische kosten vergoeden. Uitkeringen u zijn vrij van belasting, zolang u deze middelen te gebruiken om te betalen voor een gekwalificeerde medische kosten.

Flexibele uitgaven Arrangement

Het IRS stelt dat een gezondheid flexibele uitgaven arrangement (FSA) is een werkgever gesponsorde voordeel van uw werkgever kan bieden samen met andere voordelen. U kunt doorgaans financieren het door een vrijwillige salarisverlaging door het selecteren van een bedrag aftrekken van uw salaris. Uw werkgever kan er ook voor kiezen om bij te dragen. Geen belastingen worden ingehouden op uw FSA bijdragen.

Gezondheid Vergoeding overeenkomst

Alleen een werkgever kan een gezondheidsrisico vergoedingsregeling (HRA) te financieren, volgens de IRS; de werknemer kan niet bijdragen aan dit plan door middel van een vrijwillige salarisverlaging. U kunt geld van deze rekening-tax-free als je de distributie te gebruiken om te betalen voor een in aanmerking komende medische kosten. De HRA kan worden gebruikt met andere gezondheids- vergoeding, ook dat HSA.